• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Üniversiteye mi başvuruyorsunuz? Yapay zeka araçlarının nasıl zarar verebileceği veya yardımcı olabileceği aşağıda açıklanmıştır.

Teletabi

Administrator
Yetkili
Administrator
Geçen haftayı üniversite yetkilileri, öğretmenler ve son sınıf öğrencileriyle o korkunç üniversiteye giriş sınavı hakkında konuşarak geçirdim.

The Times’da eğitim teknolojisi üzerine konuşuyorum. Okul makaleleri ve diğer metinleri oluşturmak için kullanılabilecek ChatGPT gibi yapay zeka araçlarının üniversite başvuru sürecini nasıl dönüştürebileceği hakkında çok düşündüm.

Kabul memurlarının makale sorularını yeniden ifade edip etmediği veya hatta kişisel makaleleri tamamen yeniden düşünüp düşünmediği özellikle ilgimi çekti.

Okul raporları ve öğretmen tavsiyeleri arasında, kabul memurları benzersiz seslere, deneyimlere, fikirlere ve potansiyele sahip başvuru sahiplerini belirlemek için sıklıkla öğrenci yazı örneklerini kullanır. Pek çok öğrencinin konularda beyin fırtınası yapmak, kaba taslaklar oluşturmak ve makalelerini geliştirmek için yapay zeka sohbet robotlarını kullandığı düşünülürse bu durum nasıl değişebilir?

Bunu öğrenmek için bir düzineden fazla büyük devlet üniversitesinden, Ivy League okullarından ve aralarında Virginia Tech’in lisans kabul direktörü Juan Espinoza’nın da bulunduğu küçük özel kolejlerden kabul görevlileriyle temasa geçtim.

Kendisi bana şu anda pek çok üniversitenin hala yapay zeka teknolojilerinin nasıl çalıştığını ve kabul süreci açısından ne anlama geldiğini çözmeye çalıştığını söyledi.

“Fakat açık olmak gerekirse, öğrenciler bunu bu makale sorularını yanıtlamak için kullanıyorlar” diye ekledi. “Bu yüzden onu nasıl kullandıklarını düşünmeliyiz.”

Bugünkü makalemizde yapay zeka araçlarının üniversite uygulamaları üzerindeki etkisi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yapay Zeka Şüphecileri

Podcast’leri dinlemek ayrıca Kabul Kurullarının ChatGPT hakkında ne düşündüğüne dair bana bazı ilginç bilgiler verdi. farklı üniversitelerden. Yale Üniversitesi podcast’i Yale Kabul Ofisi’nde bu hafta yapay zeka araçlarına bir bölüm ayrıldı.

Bölümün başlığı – “Yapay Zeka ve Üniversite Denemeleri: Yanlış Soru, Yanlış Cevap” Yale’in tutumu konusunda açık sözlü.

Podcast sırasında, Yale Üniversitesi’nden iki kabul görevlisi, ChatGPT gibi araçları kullanarak üniversite makaleleri yazmak için bir intihal biçimi olarak tartıştı. Chatbot aracılığıyla oluşturulan bir makaleyi gönderen bir başvuru sahibinin üniversitenin kabul kurallarını ihlal edeceği belirtildi.

Yale uzmanları ayrıca üniversite başvurularına yönelik kişisel yazıların “içe dönük ve yansıtıcı olması gerektiğini” savundu. Ve bu yüz yüze zihniyetin bir yapay zeka sohbet robotuna dış kaynaklardan sağlanmasının işe yaramayacağını söylediler.

Yale’deki kıdemli kabul direktör yardımcısı Hannah Mendlowitz podcast’te “Yapay zeka tarafından oluşturulan içerik, üniversite makalelerinde işe yarayan iletişim türüne pek uygun değil” dedi.

Ancak birkaç temel yapay zeka deneyi yaptıktan sonra bu tür görüşlerin uzun sürmeyeceğine dair bir his var içimde.

Bu hafta Yale, Harvard, Princeton ve Dartmouth’un kısa cevaplı sorularından bazılarına yanıtlar oluşturmak için ChatGPT’yi ve diğer araçları kullandım. Her ne kadar yapay zeka botları bazı gerçekleri yanlış anlasa da, birkaç tur teşvik ve teşvikten sonra makul bir metin ortaya çıkardılar. Lise öğrencilerinin bu araçları ilk taslakları oluşturmak ve ardından kendi seslerini ve deneyimlerini yansıtacak şekilde şarkı sözlerini yeniden yazmak için nasıl kullanabileceklerini görmek kolaydı.

Etik olsun ya da olmasın, araçlar kendini sıkışmış hisseden ya da doğal olarak makale yazmaktan hoşlanmayan öğrencilerin başlangıç yapmasına yardımcı olabilir.

Chatbotlar tarafından oluşturulan kısa cevaplı üniversite makalelerini buradaki makalemden okuyabilirsiniz.

Demokratikleştirici bir güç

Virginia Tech’ten Espinoza ve diğer kabul uzmanları bana, ChatGPT’nin özellikle ebeveynlerinin üniversiteye başvurma konusunda sınırlı deneyimi olan veya hiç deneyimi olmayan lise öğrencileri için demokratikleştirici bir güç olabileceğini düşündüklerini söylediler.

Espinoza, kendisinin birinci nesil üniversite öğrencisi olduğunu ekleyerek, “Bunun bu karmaşık süreci basitleştirmede nasıl bir rol oynayabileceğini merak ediyorum” dedi. “Bu aracın, farklı bir başlangıç noktasına sahip olanların bu boşlukları yakalamasına veya daraltmasına yardımcı olabileceği bir yol varsa, bunun çok umut verici olduğunu düşünüyorum.”

Üniversiteye başvuran lise öğrencilerinin yapay zeka araçlarını nasıl kullanabileceğine dair bazı öneriler almak için Atlanta bölgesindeki en iyi devlet liselerinden biri olan Gwinnett Matematik, Bilim ve Teknoloji Okulu’nun üniversite sosyal yardım koordinatörü Meg Scheid ile röportaj yaptım.

ChatGPT geçen kış okullarda öne çıktığında, ülke çapındaki öğrencilerin bunu yapay zeka tarafından üretilen yazıları kendi çalışmaları gibi göstermek için kullanabileceğinden korktu. Lise öğrencilerinin, biyoistatistik araştırmalarıyla tanınan Güney’deki büyük devlet üniversiteleri veya futbolculara tam burs sunan küçük özel kolejler gibi dar kriterlere dayalı üniversite aramaları yapmak için yapay zeka araçlarını kullanabileceğini fark ettiğinde fikrini hızla değiştirdi.

Scheid, AI sohbet robotlarının, ders dışı etkinliklerin uzun listelerini üniversite başvurularının sınırlı alanlarına yoğunlaştırmaya çalışan öğrenciler için de yararlı olabileceğini söyledi.

“Bu, öğrencilerin üniversite kampüslerine ‘Ben sadece basketbol takımının kaptanı değildim’ dediğinden emin olmalarının bir yolu. Bir kişi olarak bana gerçekten hitap eden diğer şeyleri de yaptım” dedi.

Yapay zeka beyin fırtınası

Kâr amacı gütmeyen çevrimiçi eğitim kuruluşu Khan Academy, yakın zamanda Khanmigo adı verilen okullar için kendi yapay zeka sohbet robotunu geliştirdi. Ve artık öğrencilerin üniversiteye giriş makalesi fikirleri bulmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış bir özellik içeriyor. Bu hafta denedim.

Khanmigo konuşkan ve neşeli bir arkadaş olabilir. Bir oturumun başında öğrencilere üniversite makalelerinin “başarılarınızın bir listesini paylaşacağınız yer olmadığı, daha ziyade benzersiz kişiliğinizi ve bakış açınızı ortaya çıkarma şansı” olduğu söylenir.

Daha sonra öğrencilere makalelerini yazarken kaçınmaları gereken yaygın tuzakların bir listesini sunar. Bunlardan biri şudur: “Başkalarının çektiği acıların size ne kadar şanslı olduğunuzu veya hayatınızın ne kadar iyi olduğunu fark ettirdiğini yazmayın.” Bu tür makaleler üniversiteye kabul görevlilerini utandırır.”

Beyin fırtınası özelliğinin özellikle bir makale konusuna karar vermekte zorluk çeken öğrenciler için yararlı olabileceğini düşünüyorum. Khanmigo, kullanıcılara deneyimleriyle ilgili anket soruları sorarak başlıyor. Sonra umut verici görünen konularla ilgili.

Gençlik yıllarımdan gerçek hayattan bir örnek denedim: Bir yaz sabahları bir simit dükkanında çalışıyordum, öğleden sonraları da genetik laboratuvarında staj yapıyordum.

Khanmigo bu yaz deneyimine odaklandı. Bir üniversite makalesi için faydalı olabilecek ayrıntıları bulmak amacıyla birkaç takip sorusu soruldu:

KHANMIGO: Vay, sabahın 5’inde bir simit dükkanında çalışmak için uyanıyorsun, böylece öğleden sonra genetik laboratuvarında staj yapabiliyorsun – bu adanmışlık!
🙌
Bu deneyim sizi bir insan olarak nasıl değiştirdi? ondan ne öğrendiniz?
Yazılım daha sonra simit dükkanı ve laboratuvar hakkında görsel ayrıntılar istedi. Bu tür açıklamalar, bir üniversite makalesindeki açılış sahnesinin zenginleştirilmesine açıkça yardımcı olabilir.

Yapay zeka araçlarının öğretmenler, danışmanlar, ebeveynler, arkadaşlar ve üniversite makalelerine yardımcı olabilecek diğer kişiler için mükemmel bir alternatif olduğunu öne sürmüyorum. Ancak Khanmigo’dan ve bu hafta denediğim diğer yapay zeka sohbet robotlarından gelen anında geri bildirimleri gerçekten takdir ediyorum. Makale yazmak kesinlikle daha eğlenceliydi!

Gelecek hafta, eğitimcilerin öğrencileri için tavsiye mektupları oluşturmak için yapay zeka araçlarını nasıl kullandıklarını keşfedeceğim. Bir üniversite profesörü veya üniversite öğretmeniyseniz ve deneyiminizi yapay zeka sohbet robotlarıyla paylaşmak istiyorsanız, Lütfen Bu formu doldurun. Yanıtınızı gelecekteki bir bültende kullanabiliriz.