• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Ferrari ve Leclerc, Las Vegas GP'de Sainz'a kızgın

Helldorado

Moderator
Moderatör
Arasında yüksek gerilim Charles Leclerc ve Carlos Sainz. Takım arkadaşının ardından dördüncü sırada yer alan Monakolu, takım radyosunda pist mühendisine öfkelendi. Bryan Bozzi. “İşimi yaptım ama güzel konuşmak beni her zaman beceriyor, her zaman. Bu hoş olmak bile değil, sadece saygılı olmaktır. Susmam gerektiğini biliyorum ama bir noktada her şey hep aynı, yani…”.

Gp Las Vegas, Max Verstappen üst üste 4. kez dünya şampiyonu oldu. Russell kazandı, Sainz üçüncü oldu

kaydeden Alessandra Retico

24 Kasım 2024

Leclerc duvarda: “Sainz mı? Ona İspanyolca söyle”

Gelecek sezon koltuğu bırakacak olan Sainz'a Lewis HamiltonLeclerc'i geçmemeleri emredilmişti ama bu gerçekleşti. Bozzi, “Sainz'e seni geçmemesini söyledik” dedi. “Ona İspanyolca söylemeyi dene” diye yanıtladı Leclerc.

Leclerc yarış sonunda: “Sainz'la şartlar farklıydı”

“Carlos'tan memnun değilim. Birbirimize söylediğimiz bazı şeyler var ve bugün farklı gitti ama işler böyle gitti.” Las Vegas GP'sinin sonunda Sky Sport'ta, Leclec takım arkadaşına duyduğu öfkenin nedenlerini açıkladı. “Takımlar şampiyonluğu için üçüncü ve dördüncülük iyi, ancak sürücüler şampiyonluğu için biraz hayal kırıklığına uğradım çünkü Norris'le ikincilik için mücadele ediyordum. Artık kendime güvenmem, sıralamalarda daha iyi yapmam ve her şeyi mükemmel yapmam gerektiğini biliyorum, kendime odaklanacağım ve her şeyi en üst düzeye çıkarmaya çalışacağım.”

Sainz: “Bunlar aramızda”

“Leclerc'in öfkesi mi? Charles'la, olanlar hakkında konuşmama ya da hiçbir şey söylememe konusunda anlaştım. Bunlar onunla benim aramda olan şeyler, asla radyoyu açmıyorum, bu konuyu medyaya anlatmıyorum. yapılacak güzel bir şey, buna gerek yok.” Carlos Sainz, Las Vegas GP'nin sonunda Sky Sport'un mikrofonlarına boks partneriyle pistte çıkan kıvılcımlarla ilgili şunları söyledi. “Duruş sırasındaki kaos mu? Suçlu aramak istemiyorum, iki tur boyunca pit yapmak istiyordum, Charles'ın daha hızlı geldiğini biliyorum, yoldan çekilerek geçmesine izin vermek istedim – devam etti İspanyol – Pit yapmadık ve iki tur dışarıda kaldım, sonra devre arasında bile işler benim için iyi gitmedi, Charles için yönetilmesi kolay bir durum değildi, bu yüzden analiz etmeyi tercih ediyorum Daha sonra.”

Vasseur: “İnşaatçı unvanı hâlâ mümkün”

“Hasarı sınırladık, bir noktada diğerlerinden daha fazla puan almamız gerekiyordu ve hasarı sınırlamakla yetinmememiz gerekiyordu. McLaren'dan 12 puan fazla aldık ve muhtemelen bugün yapabileceğimizin en iyisiydi, Mercedes baştan uçtu. Bitirmek için önümüzdeki hafta göreceğiz.” Ferrari takım patronu Frederic Vasseur bunu Las Vegas Formula 1 GP'sinin sonunda Sky Sport'a söyledi. “Takımcılar şampiyonluğu hâlâ mümkün mü? Tabii ki mümkün, Katar'daki bir sonraki yarışa odaklanıyoruz, bir sprint olacak, kağıt üzerinde bizim için daha iyi bir pist olmayacak ama bakalım ne yapabiliriz – o devamı – Kendimize odaklanarak daha iyisini yapmamız gerekecek. Bugün tempoda inişler ve çıkışlar oldu, iyi noktalar ve daha az iyi noktalar var. Gelecek hafta Leclerc'in gerginliğini konuştum. Carlos, o zaman bilgi alırız.”