• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Formula 1, Mercedes’ten önce gelen Verstappen için Pole pozisyonu Gp Avustralya

Helldorado

Moderator
Moderatör
Max ayrıca Avustralya’dan. Verstappen sen a direği al Melbourne: Hollandalı için kariyerinin 22. görevindeki başlangıcı, yılın ikincisi Bahreynbiri için üst üste üçüncü kırmızı boğa üst üste üçüncü kutupta olan ve ne coğrafi ne de teknik sınır tanımayan. En azından elinde: çünkü refakatçi, sergio perezCidde’de pole pozisyonunu kazanan ve ardından kazanan , çakıllı zeminde geçirdiği sıkıntılı hafta sonunu eleme seansının ilk turunda bitiriyor. Bugünlerde Checo için pek çok sorun var: yağmurun eziyet ettiği son ücretsiz antrenmanda, hidrolikle ilgili sorunlar ve frenleme sırasında birçok tıkanma. Mavisinde bir şeyler çalışmıyor, 3. virajda kuma saplanıyor, belki de turu denerken çok fazla acele ediyor ve orada kalarak kırmızı bayrağa neden oluyor. Meksikalı en son başlayacak.

Verstappen’in arkasındaki Mercedes

1’16”732’lik bir tur atan, Albert Park’ta pole pozisyonunu iyi bir saniye azaltan ve aynı zamanda pistin üzerinden uçan bir kuşu devirmekten kaçınan iki dünya şampiyonunun arkasında, işte beklenmedik şeyler mercedes: George Russel 2 ila 2 onda, Lewis hamilton 3 ila 3 bol. Siyah arabalar büyüyor, Imola için tamamen elden geçirilmeyi bekliyor. Muhteşem Aston Martin’leri bile yenmeyi başarıyorlar. Fernando Alonso4 onda 4. sırada yer alıyor.

Sıralama turlarının ardından Hamilton ve Russell'ın sarılması

Sıralama turlarından sonra Hamilton ve Russell kucaklaşması (ansa)

Ferrari ve Sainz, Leclerc’ten daha iyi durumda

İlk ferrari bu mu Carlos Sainz: İspanyol 5., onda 5’ten fazla farkla, Lance Stroll’ün (6.) diğer yeşili ile sınırda, ancak diğer kırmızısından daha iyi Charles Leclerc. İkili arasında pitten çıkarken bir yanlış anlaşılma olabilir: Sainz önde ama bir ısınma turu daha yapıyor, Monegasque onu önünde buluyor ve bu onu biraz rahatsız ediyor. Bunun ötesinde, Ferrari’nin daha yapacak çok şeyi var. Geçen yıl Melbourne’de “canavar” olarak tanımladığı bir araçla pole pozisyonunu alan ve ardından kazanan Leclerc onda 6 ile sadece 7. sırada. Geçiş yapmanın zor olduğu bir pistte, kendisi ve Maranello için yokuş yukarı bir yarış olacak. Charles: “Yağmur yağacağından korkuyorduk ama onu önde olamayacak kadar özledik. Carlos’a ne olduğunu anlamamız lazım, bunu konuşacağız. Belki daha çok yarış için bir arabam var ama bu olmaz.” Daha iyi yapmam gerekeni haklı çıkarma”. vassur: “Bugün sıralama turları son derece zorluydu ve maalesef işler bizim için doğru gitmedi. 3. çeyrekte, seansın sonuna doğru zamanla sınırdaydık ve bu nedenle hazırlık turunu Charles (Leclerc, ed) ile yapmaktan kaçındık. Carlos (Sainz, ed) bir turu toparlayamadı ve 1. virajda onda birkaçını kaybetti, bu olmadan ikinci veya üçüncü olabilirdi. Ancak puanlar yarın verildi ve Gedda’dan sonra bir puan almak için çalıştık. SF-23’ten yarış hızı açısından sürekli ve sağlam performans Her şeyden önce kendimize odaklanacağız ve yarışı en iyi şekilde toparlanacak şekilde hazırlayacağız: bu pistte sollama kolay değil, ancak bunun öngörülemeyen bir yarış olabileceğini biliyoruz. .” .

Verstappen’in cezası

Hepsinden iyisi, her zaman Max: “Hafta sonu boyunca lastikleri doğru pencereye yerleştirip hemen itebilmek zordu. Ancak Q3’te her şey yolunda gitti. Turdan ve pole pozisyonunda olmaktan çok mutluyum. .Yarın mı diye sabırsızlanıyorum, umarım araba yarışta güçlü olur.Lastikleri canlı tutmak ve iyi yönetmek şart.Avustralya?Geçmişte podyuma çıktım ama istiyorum. farklı bir adım atmak için.”

Russell ve büyüyen bir Mercedes

Onu kızdırmaya çalışan ilk kişi Russell olacaktır. İngiliz, her halükarda gelişmiş bir arabanın sınırlarını aşıyor ve yarışta çetin bir ceviz: “Ön sırada olmayı beklemiyorduk. Çok çalışıyoruz. Araç canlı görünüyordu, iyi bir tur attım.” .Bir yandan mutluyum, diğer yandan da “Polonya alamadığıma neredeyse pişmanım. Araba harikaydı, bu hala çok fazla potansiyelimiz olduğunu gösteriyor. Max’e ayak uydurmak zor olsa bile.”

Sergio Perez çakılda

Sergio Perez çakılda

Çakılda Sergio Perez (afp)

Hamilton: “Harika bir sonuç”

2007’de Melbourne’de F1’e ilk çıkışını yapan Hamilton kocaman bir gülümsemeyle karşınızda: “Memnun oldum. Beklenmedik bir sonuç, takımla gurur duyuyorum. George harika bir iş çıkardı, öne çıkabildi.” sıra bizim için bir rüya.Tekrar öne geçmek için çok çalıştık ve Red Bull’a bu kadar yakın olmak inanılmaz.Umarım yarın onlara zor anlar yaşatabiliriz ve umarım hava açıktır. İlk turdan sonra pole pozisyonunda mı? Evet. İkinci tur, ilk tur kadar iyi değildi. Ama hayal kırıklığına uğramadım. Bu konum için minnettarım. Hedef? Birinci bitirmek. Umarım gün gibi olur. 2007, oradaki ilk viraj harikaydı. Kendimi tekrarlamayı umuyorum.” . Alonso’yu dışarıdan geçti ve 3. oldu. Fernando: “Öyle mi? Hatırlamıyorum. Umarım Mercedes iyi başlar ve Max’e zorluk çıkarır.” Uzaylıya.