İşte Bay Pichai’nin sözlerinden öne çıkan diğer bazı noktalar:
Google’ın Bard sohbet botu için ilk, ılık karşılamada:
Google’ın Bard sohbet botu için ilk, ılık karşılamada:
ChatGPT’nin başarısının sürpriz olup olmadığı:Bard’ı kovduğumuzda dikkatli olmak istediğimizi biliyorduk… O yüzden bu tepki beni şaşırtmadı. Ama bir bakıma, güçlendirilmiş bir Civic alıp daha güçlü arabalarla yarıştırdığımızı hissediyorum. Ve beni şaşırtan şey, pek çok sorgu sınıfında ne kadar iyi çalıştığı. Ama hızlı bir şekilde yineleyeceğiz. Açıkça daha güçlü modellerimiz var. Çok yakında, belki bu canlı yayına geçtiğinde, Bard’ı daha güçlü PaLM modellerimizden bazılarına yükselteceğiz, bu da ister düşünme, ister kodlama, ister matematik sorularını daha iyi yanıtlayabilsin, daha fazla yetenek getirecektir. Böylece önümüzdeki hafta ilerleme göreceksiniz.
Yapay zeka ilerlemelerine yönelen teknoloji şirketleri hakkındaki endişeleri üzerine:OpenAI ile çok fazla bağlamımız vardı. Bazıları daha önce Google’da çalışmış inanılmaz derecede iyi insanlar var, bu yüzden ekibin kalitesini biliyorduk. Bu yüzden OpenAI’nin gelişimi bizi şaşırtmadı sanırım. Bence ChatGPT… bilirsin, ürün pazarına uyan bir şey bulduğu için övgü. Kullanıcı yanıtı, bence, belki onlar ve çoğumuz için bile hoş bir sürpriz oldu.
Larry Page ve Sergey Brin’in dönüşü üzerine:Bazen insanlar “ırk” ve “ilk” kelimelerini kullandığında endişeleniyorum. Yapay zekayı uzun süre düşündüm ve kesinlikle inanılmaz derecede yararlı olacak, ancak açıkça ciddi zarar verme potansiyeline sahip bir teknolojiyle çalışıyoruz. Bu yüzden hepimizin bununla sorumlu bir şekilde ilgilenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Üzerinde açık mektup, Elon Musk da dahil olmak üzere yaklaşık 2.000 AI araştırmacısı ve teknoloji uzmanı tarafından imzalanan, şirketleri güçlü AI sistemlerinin gelişimini en az altı ay süreyle durdurmaya çağıran:Onlarla birkaç görüşmem oldu. Sergey bir süredir mühendislerimizle takılıyor. Derin bir matematikçi ve bilgisayar bilimcisidir. Sanırım onun sözlerini kullanacak olsaydım, arkasındaki teknolojinin hayatında gördüğü en heyecan verici şey olduğunu söylerdi. Yani tüm yaygara bu. Ve mutluyum. Her zaman “Ne zaman istersen bizi ara” dediler, ben de onları aradım.
Yapay genel zeka yaratma tehlikesinden mi yoksa insan zekasını aşan bir yapay zeka olan AGI’den mi endişeleniyor:Bu alanda endişeleri duymanın önemli olduğunu düşünüyorum. Arkasında, uzun süredir AI hakkında düşünen insanlar da dahil olmak üzere birçok düşünceli insan var. Elon ile sekiz yıl önce konuştuğumu hatırlıyorum ve o sırada yapay zeka güvenliği konusunda çok endişeliydi. Sanırım sürekli endişeliydi. Ve bence bu konuda endişelenmekte fayda var. Söylediği her şeye ve bu konuda nasıl davranacağınıza ilişkin ayrıntılara katılmasam da, bence [the letter] orada olmaya değer.
İklim değişikliği aktivizmi onu yapay zeka konusunda neden umutlandırıyor:AGİ ne zaman? Nedir? Nasıl tanımlarsınız? Ne zaman varacağız? Bunların hepsi güzel sorular. Ama benim için neredeyse hiç önemli değil çünkü bu sistemlerin çok ama çok güçlü olacağını çok iyi biliyorum. Ve bu nedenle, AGI’ye ulaşıp ulaşmamanız neredeyse hiç önemli değil; Daha önce hiç görmediğimiz ölçekte fayda sağlayabilecek ve potansiyel olarak gerçek zarara neden olabilecek sistemlere sahip olacaksınız. Büyük ölçekte dezenformasyona neden olabilecek bir AI sistemimiz olabilir mi? Evet. AGİ mi? Gerçekten önemli değil.
İklim değişikliği gibi yapay zeka hakkında bana umut veren şeylerden biri de herkesi etkiliyor. Zamanla tek bir gezegende yaşıyoruz ve bu nedenle, AI’da tek taraflı olarak güvenliğin sağlanamaması anlamında, bunların her ikisi de benzer özellikleri paylaşan sorunlardır. Tanım olarak, herkesi etkiler. Bu bana, kolektifin zamanla tüm bunları sorumlu bir şekilde ele alacağını söylüyor.