• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Kanada GP: Verstappen pole pozisyonunda. Leclerc felaketi: “Lastik seçimi konusunda Ferrari ile aynı fikirde değilim”

Helldorado

Moderator
Moderatör
Yağmur, Montreal’de kaygan ve çılgın bir sıralama turu. Izgara, poleman dışında berbattı: Max Verstappen. Hollandalı için kariyerinde 25., bu sezon mutlak hükümdar olarak beşinci, üst üste üçüncü, ikinci. Kanada 2022’den sonra. GP için mükemmel bir başlangıç, bu onu 41 numaralı başarıya götürebilir ve Ayrton Senna’yı yakalayabilir. Onun ve onun kırmızı boğa sadece başka bir ligde oynuyorlar: her koşulda ve tüm beklenmedik olaylara karşı çalışıyorlar. Max: “Islakta her zaman tetikte olmalısın, çok dikkat et, doğru kararlar aldık. Bu koşullarda araba sürmeyi seviyorum, Hollanda’dan geliyorum ve yağmura alışkınız. Yarış mı? Belki öyledir.” yağmur yağmayacak ama normalde iyi bir arabamız var.” Daha fazla: harika.

Hulkenberg ön sırada

Hangisi asla başarısız olmaz. En azından onun elinde: sergio perez 2. çeyrekte elendi. Meksikalı üst üste üçüncü eleme turunda başarısız oldu. Buna “felaket” diyor. Oturum, damalı bayrağa yaklaşık bir dakika kala sona erer, Piastri duvara çarpar ve sağanak yağmurda, Max’in arkasında Haas of Haas olduğunda faaliyetler kesintiye uğrar. hulkenberg (inanılmaz) ve daha az şaşırtıcı bir şekilde Aston Marton’lar Alonso. İspanyol: “Kolay değildi, ne zaman seçim yapmanız gerektiğini anlamanız ve onları doğru yapmanız gerekiyordu”. Aslında. onun arkasında mercedes İle ilgili Hamilton Ve Russel.

Verstappen, Senna’nın peşinde: Kanada’daki zaferle dünya şampiyonu Brezilya efsanesiyle bağlantılı

kaydeden Alessandra Retico

17 Haziran 2023

Leclerc, Ferrari’ye karşı: “Yanlış lastikler, aynı fikirde değildim”

Ve en iyi haftasonunda ferrariCuma günkü yarış hızına bakılırsa, kırmızılar boğuluyor. Charles Leclerc 2. çeyrekte reddedilirse 11. sırada başlayacak. Lastik kullanma zamanını hava değişkenlerine uygun bulmadı: kuru lastik istiyor ve ona orta lastikleri veriyorlar, tekrar yağmur yağmaya başladığında kaygan ve ıslak olanlara geçiş çok geç oluyor. Sürenin sonunda tek bir atışla uzun sürüyor. Ve çığlık atıyor. Ardından mikrofonlara: “Pistin kuru olduğunu okumak zor olmadı, neden kuru zeminde orta, ıslak zeminde slicklerde kaldığımızı bilmiyorum. Kolay olabilecekken hayatı kendimiz için zorlaştırıyoruz. Bu sefer takıma katılmıyorum? Hayır”. Daha sonra, öfke geçtikten sonra, Charles yumuşadı: “Konuşmadan önce, kendimi bıraktım çünkü çok fazla tutku var. Kolay değildi, ama aynı zamanda harika bir iş çıkarmadım. Çok kötü. Şimdiye kadarki en iyi Ferrari? Beklenti yaratmak istemiyorum ama duyumlar çok iyi. Gilles için kask mı? Bir ay önce karar verildi. 11. sırada başlayacak olması çok kötü. Ama her şeyimi veririm”. Takım patronu Fred Vassuer takdir ediyor: “Charles ile bire bir görüştük, kendisini kırmızı bayraktan korumak için bir tur atmasına ihtiyacımız vardı. Sınırda kalifiye olmak, bazen yanlış zamanda yanlış yerde olma meselesidir. Çok kötü, çünkü makine gelişti”.

Sainz’e penaltı

Daha iyi olamaz Carlos Sainz, 8.: Son serbest antrenmanda bir kaza, sıralama için kırmızısı hızla yeniden birleştirildi (arka, vites kutusu, ön kanat), ancak belki de İspanyol’da bazı kafa karışıklıkları devam ediyor. Alp’i engelliyor gazlı (1. Çeyrek’te elendi) ve İtalyan gecesinde penaltı geldi ve onu üç adım geriye, 11. sıraya taşıdı. Aynı şey serbest antrenman 3’te de başına gelmişti. albon sonuçlarına katlanmadan. Carlos: Carlos: “Psikolojik açıdan zor bir gün, darbeden sonra başka bir kaza yapmak istemedim, bu koşullarda zorlamak zordu, Q3’te kırmızı bayrakla biraz şanssızlık yaşadım.” Ceza bekliyor muyum? Anlatmalıyım, bu durumda hepimiz bitiş çizgisini geçmek istiyorduk.” Yargıçların hiç şüphesi yoktu.

Leclerc, Gilles Villeneuve’ün kaskı Ferrari’nin kasası oldu

kaydeden Alessandra Retico

17 Haziran 2023