• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Katar GP’de Verstappen, Russell’ın önünde pole pozisyonunu aldı. Leclerc beşinci oldu

Helldorado

Moderator
Moderatör
Bayrağın düşmesinin ve Dünya Şampiyonası perdesinin kapanmasının ardından, Katar GP’sinin başlangıç sıralamasında her şey değişiyor. Poleman: Max Verstappen. Onun için kariyerine 30. pole pozisyonundan başlayın; bu, hiçbir rakibinin olmadığı 2023’ün onuncusuydu. Zaten yarın sprint yarışında üst üste üçüncü kez şampiyon olabilir: Üç puan onun için yeterli, Cumartesi günü Losail’de 100 km’de altıncı sırada.

Bu arada Max için ilk perde bitti: Pazar günü herkesten önce başlayacak ve belki de çoktan kafasında taçla başlayacak. Sıralamalarda kimse onu rahatsız etmedi. Diğerleri hala pistte mücadele ederken o Red Bull’dan çıkıyor. Ve hatta insanlar onun arkasından geldiğinde bile, görüşmeler devam ederken görünüş sırası değişiyor. Lando Norris, görünüşe göre McLaren’la ikinci sıradaydı, mikrofona ulaşamadan 10’uncu sıraya geriledi: pist limitlerini aştığı için süresi iptal edildi. Izgarada sırayla yukarı çıkıyorlar George Russel, Mercedes ile 10’da 4’üncü sırada 2. sırada yer alırken, takım arkadaşı çaylak Oscar Piastri ise 3. sırada yer alıyor. Piastri ise artık duygularını (“gelişebilirim”) açıklamış olsa da aynı zamanda 6. sıraya geriledi. Lewis Hamilton ikinci sırada, üçüncü sırada yer alıyor ve 2021’de (Katar’da bir önceki tek) Freccia’sıyla burayı kazanmıştı.

Öndeki iki Mercedes, onlara karşı liderlik mücadelesi veren Ferrari’ler için iyiye işaret değil İnşaatçılar arasında 2. sıra: 20 puanlık gecikme artacak gibi görünüyor. Sıralamada ilk kırmızı, karışıklığın sonunda 5. sırada yer alan Charles Leclerc’e ait. Ondan daha kötü Carlos SainzBu yıl (Singapur’da) Red Bull’u yenen tek isim olan 2. çeyrekte başarısız oldu (Pazar günü 12. sıradan başlayacak). İspanyol buna şaşırmadı: “Bunu bekliyordum, çok zorlandım, sıralama turları baştan beri çok zordu, çok dengesiz bir arka kısım ve eksik bir yol tutuşu vardı. Cumartesi günü bir dönüm noktası bulmayı umuyoruz, ancak Pazar günü iyi bir yarış çıkarmak çok karmaşık olacak, çok geriden başlayarak böyle bir pistte geçiş yapmak zor olacak.”

Maranello’nun patronu mutlu değil. Vasseur: “Ancak çok yazık çünkü Verstappen’den sadece birkaç onda biri uzaktayız ve bu pistte mükemmel bir sonuç beklemesek bile kesinlikle daha iyi bir iş çıkarabilirdik. Sainz’la yaşadığımız asıl sorun, bunu başaramayan Sainz’dı. Birinci virajla yüzleşmeye hazır lastikler daha iyiydi, 13. viraj da her iki sürücü için de bizim için zordu. Yarın bir sıralama turu daha yapılacağını ve sprint yarışında sekiz puan kazanılacağını aklımızda tutmamız gerekecek.”
Max’in 3. Dünya şampiyonluğunu kutlayacağı yer: “Hafta sonuna harika bir başlangıç, yeni asfaltla karmaşık, yol tutuşu dalgalanıyor, arkadan savrulma riskiyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Ancak ben polenden memnunum. Zaten yarın şampiyon musun? Pazar günü de hâlâ kazanmak istiyorum.” Açıkçası yamyam tatmin olmuyor.