• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Kimse TikTok'u Kaçırmadı Nedir?

Teletabi

Administrator
Yetkili
Administrator
Ancak hiçbir zaman TikTok'ta bir arkadaş eklemedim, doğrudan mesaj göndermedim veya kendimi “TikToker” olarak görmedim. Ve yalnız olduğumu düşünmüyorum. Tanıdığım çoğu insan için TikTok diğer insanlarla bağlantı kurulacak bir yer değil. Zamanın boşa harcanacağı, uyuşuklaşılacağı, gerçeklikten kopulacağı ve akışta süzüleceği bir yer. Bu pasif, ayrıştırıcı nitelik etkileşim için harika olsa da TikTok'un diğer sosyal ağlara göre daha birbirinin yerine kullanılabilir görünmesini de sağladı. Ortadan kaybolursa çözümü başka bir yerde buluruz.

Ayrıca Hana Kiros'un The Atlantic'te TikTok'un kendi başarısının kurbanı olduğunu söyleyen açıklamasına da ikna oldum. Kendisi, TikTok'un popülaritesinin diğer birçok sosyal ağın özelliklerini kopyalamasına yol açtığını savunuyor. Artık kısa, eğlenceli dikey videolardan oluşan, hiç bitmeyen bir solucan deliğine dalmak isteyen kullanıcılar, tümü son yıllarda TikTok tarzı yayınları sunan Instagram, YouTube, Snapchat veya X'e yönelebilir. Ve her uygulamanın TikTok gibi çalıştığı bir dünyada, TikTok'un kendisi daha az gerekli hissedilebilir.

Başka bir iyimser olasılık daha ekleyeceğim: Belki bir değişime hazırız.

TikTok'ta vakit geçirmenin anlamı – en azından benim için – bir tür bilişsel teslimiyet, düşüncelerimi ve duygularımı aktif olarak kontrol etmeyi bırakıp ByteDance'in algoritmasının beni bir süreliğine eğlendirmesine izin verme isteğidir. Hoş bir deneyim olabilir ve bazen coşku verici olabilir. (Karım birkaç günde bir beni telefonuma gülerken yakalıyor ve “Bu kadar komik olan ne?” diye soruyor. Cevap her zaman TikTok'tur.)

Ancak yıllar geçtikçe TikTok'ta giderek daha fazla zaman harcadıkça, bunun beynimi nasıl yeniden yapılandırdığını da fark ettim; odak noktam bulanıklaşıyor, dikkat sürem kısalıyor ve lazer odaklı olmayan medyayla daha az ilgileniyorum. dopamin reseptörlerinin tam düzenine uygun. Diğerleri ise TikTok'un kendileri için zararlı bir bağımlılığa dönüştüğünü, kendi başlarına durduramadıkları için hükümetin yasaklanmasını istedikleri bir uygulama haline geldiğini bildirdi.

Yasağın yürürlüğe girmesi durumunda milyonlarca ekran bağımlısı TikTok kullanıcısının boş zamanlarında “Ulysses” okumaya başlayacağını ve uzun yürüyüşler yapacağını düşünmek muhtemelen hayal ürünüdür. Ancak belki de TikTok'un ortadan kaybolmasına omuz silkmek ve yıllarca bu uygulamaya ilgimizi verdikten sonra onu başka bir yere yatırım yapmaya istekli olup olmadığımızı sormak mantıklı olacaktır.