• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Leclerc kaskı Jules Bianchi'nin babasına verdi

Helldorado

Moderator
Moderatör
Düşüncelerinde vardı Charles LeclercGeçen Pazar, kendi evi Monte Carlo'da ilk kez kazanırken. Jules Bianchi2014 yılında Japonya'da yaşanan kazanın ardından 9 ay komada kaldıktan sonra 25 yaşında hayatını kaybeden Fransız sürücü, Ferrari'li Monegasque'ın anılarında her zaman yer alıyor: Onlar aile dostuydu, ikisi ve Bianchiler sayesinde, Leclerc F1'e girmeyi başardı. Charles, yöneticiyi Jules'tan “miras aldı”. Nicolas Todt, Maranello'nun eski patronu ve uluslararası federasyonun uzun süredir başkanı olan Jean'in oğlu. Bu nedenle Charles, Jules'un babası Philippe'e bir pilot için en değerli eşyayı verdi: kask. Leclerc'in Japonya'da merhum arkadaşına saygı duruşunda bulunmak için kullandığı, Jules'a ithaf edilen kaskın tam olarak aynısı.

Philippe Bianchi, bir gönderisinde Leclerc'e duygusal olarak teşekkür etti: “Bu hediye, haraç ve Jules'a olan sonsuz desteğiniz için Charles'a teşekkür ederim. Bianchi ailesinden, Monako'daki muhteşem zaferinizden dolayı tebrikler: Sanırım Hervé (Leclerc'in kendisi de ölen babası, ed.) ve Jules sizinle ve harika bir insan ve sürücü olduğunuz için çok gurur duyuyorlar… #sonsuza kadar Hervé ve Jules Charles unutmuyor. Üstelik kariyerinin en güzel ve yoğun gününde geçen Pazar da bunu başaramadı. Doğup büyüdüğü şehirde beş yıldır kazanmaya çalışıyordu ama Bir buçuk yıldır kaçırdığı başarının hemen ardından “Lanetlere inanmıyorum” dedi (Avusturya, Temmuz 2022). Gözlerinden akan yaşlar nedeniyle, 2017'de ölen, hayalini gerçekleştirmek için pek çok fedakarlık yapan babası Hervé'yi düşündü. Ve tam da Jules'a göre arabadan inmişti. Duygularını gizleyemedi ve şöyle açıkladı: “Son 15 turda tüm hayatım boyunca çok özlediğim insanları yeniden gördüm. Babam, Jules…. Muhtemelen kariyerimde ilk kez araba kullanırken başıma bu geliyor, belki sadece 2017'de Bakü'de, babam yeni vefat etmişti, bununla zihinsel olarak baş etmek zordu. Birlikte geçirdiğimiz tüm anların, babamın benim bulunduğum yere gelmem için yaptığı tüm fedakarlıkların geri dönüşlerini yaşadım. Monaco'da kazanmak sadece benim değil, ikimizin de hayali. Monaco, benim F1 pilotu olduğum yarış.” Ayrıca kariyerinin tek puanını 2014 yılında Monte Carlo'da toplayan Jules Bianchi ile de bu konu hakkında konuştu. Artık var olan ve yarışı 8. sırada tamamlayan Leclerc, daha sonra gridde yanlış start aldığı için aldığı ceza nedeniyle 9. sıraya geriledi ve 17 yaşındaydı ve kartingden yeni inmişti. F1 bunu başardı ve artık hayal kuramayanları da unutmuyor.

Vasseur ve Monte Carlo sonrası: “Ferrari, zafer bizi dünya şampiyonu yapmaz”

kaydeden Alessandra Retico

31 Mayıs 2024