• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Mick Schumacher, Mercedes'ten ayrıldı ve Endurance'a geçti: “Yarışlara geri dönmek istiyorum”

Helldorado

Moderator
Moderatör
Benzetme Mick Schumacher: Gelecek vaat eden bir F1 oyuncusu olarak baba adına otoparka ve nihayet (neredeyse) vedaya. “Tekrar koşmak istiyorum.” 7 kez Alman dünya şampiyonunun 25 yaşındaki oğlu, Mercedes'te perde arkasında simülatör üzerinde iki yıl çalıştıktan sonra sezon sonunda İngiliz-Alman ekibinden ayrılacak. Bu yıldan bu yana bindiği ve Fuji & Ore'da 3. sırayı elde ettiği Alpine ile kendisini tamamen WEC dünya şampiyonasına adayacak. “Sahip olduğum bilgi için Toto'ya ve Mercedes'teki herkese minnettarım. Bu iki yıl içinde satın alındı” dedi Mick, ekiple birlikte ayrıldığını duyurdu.

“Mercedes beni daha tecrübeli bir sürücü yaptı”

“Beni daha deneyimli bir sürücü yaptılar çünkü mühendislik kısmını daha iyi biliyordum. Ancak bu arabaların yarışını izlemek ve kokpitte oturmamak çok zor. Yarışlara %100 odaklanmaya geri dönmek istiyorum. Kendimi tamamen motor sporlarının sportif yönüne adamak istiyorum. Bir sürücü olarak yarışmak istediğinizde, size sevdiğiniz duyguyu veren şey piste çıkmaktır.” Bunları bir süredir denememiştim. Genç Schumi, F1'de: 2022'de Haas'la pistten ayrıldı. Maranello'dan güç alan oyuncu, iki sezonun ardından sözleşmesini yenilemedi ve Nico Hulkenberg'i tercih etti. Hemen ardından Ferrari de onu 2019 yılında Cantera'sı Sürücü Akademisi'nde “işe aldıktan” sonra onu görevden aldı. 2023'ün başında Mercedes onu test ve yedek sürücü rolüyle takıma kabul etti. Mick, hem Arrows hem de McLaren ile yalnızca Pirelli testlerine katılmayı başarıyor.

Beklenen ama gelemeyen bir fırsat

Hiçbir zaman gelmeyecek bir fırsatı gölgelerde bekledi: Bir başka Mercedes müşteri takımı olan Williams, bu sezon ortasında Logan Sargeant'ı kovduktan sonra onunla ilgileniyormuş gibi görünüyordu. Bunun yerine Arjantinli Franco Colapinto'yu seçti ve gelecek yıl için Ferrari'den ayrılan Carlos Sainz'ı Alex Albon'la takım kurmak üzere imzaladı. Sauber'de (2026'da Audi olacak) bile, özellikle eski Maranello takım patronu Mattia Binotto'nun gelişiyle bir umut ışığı oluşmuş gibi görünüyordu ancak onun yerine Hulkenberg'in yanında 20 yaşındaki Brezilyalı Gabriel Bortoleto seçildi. Mick'e yer yok. 2025'te Maranello'ya transfer olacak Lewis Hamilton'ın yerine İtalyan Kimi Antonelli'yi seçen Mercedes takım patronu Toto Wolff, ona teşekkür etti: “Mick'in yarış pilotu yedek oyuncu rolündeki sıkı çalışması, gayreti ve kararlılığı, bu başarının anahtarı oldu. takım son iki yıldır. Simülatördeki çalışmasından, çeşitli araçları test etmesine, pistte takıma katılımına kadar ondan daha fazlasını isteyemezdik.” Pitlerde yedek olarak onun yerini alması için Valtteri Bottas'ın takıma dönmesi gerekiyor. Yarış sonunda Sauber, “Mick her şeyden önce bir sürücü,” diye devam etti Wolff, “Hem F1'deki zamanında, hem de bu yıl Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'ndaki performansıyla onun dünyanın en iyi sürücüsü olduğunu gördük. en yüksek seviye ve hak ettiği şey En iyi şampiyonalara katılmak için.” F1 hariç herhangi bir şampiyona.