• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Okulda kopya çekmek için AI kullanmayın. Ders çalışmak için daha iyi.

Teletabi

Administrator
Yetkili
Administrator
Merhaba! Başka bir bonus sürümüyle geri döndük. Teknoloji hakkında: AIyapay zeka, nasıl çalıştığı ve nasıl kullanıldığı hakkında sizi bilgilendiren bir pop-up haber bülteni.

Geçen hafta, chatbot’unuzu nasıl bir yaşam koçuna dönüştüreceğinizi tartıştım. Şimdi, geçen yıl birçok kişinin AI ile deneyler yaptığı bir alana dönelim: eğitim.

Üretken yapay zekanın uzmanlığı dildir (sonra hangi kelimenin geldiğini tahmin etmek) ve öğrenciler kısa sürede deneme yazmak için ChatGPT ve diğer sohbet robotlarını kullanabileceklerini anladılar. Bu, birçok sınıfta garip bir durum yarattı. “Halüsinasyon” olarak bilinen bir fenomen olan bir şeyler uydurma eğilimi nedeniyle Üretken Yapay Zeka ile kopya çekerken yakalanmanın kolay olduğu ortaya çıktı.

Ancak üretken yapay zeka, bir çalışma asistanı olarak da kullanılabilir. Bazı araçlar, uzun araştırma kağıtlarını işaretler ve hatta malzemeyle ilgili soruları yanıtlar. Diğerleri sınavlar ve bilgi kartları gibi öğrenme yardımcılarını bir araya getirebilir.

Uyarıyı dikkate alın: Öğrenirken bilgilerin doğru olması büyük önem taşır. En doğru sonuçları elde etmek için yapay zeka araçlarına web üzerinden veri çekmek yerine güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere odaklanma talimatı vermelisiniz. Bunun nasıl yapılacağına aşağıda değineceğim.

Araştırma

İlk olarak, en zor öğrenme görevlerinden birini inceleyelim: uzun makaleleri okumak ve açıklama eklemek. Humata.AI, Wordtune Read gibi bazı yapay zeka araçları ve ChatGPT’deki çeşitli eklentiler, belgeleri sizin için özetleyen araştırma görevlisi görevi görür.

Humata.AI’yi tercih ediyorum çünkü sorularınızı yanıtlıyor ve önemli noktaları doğrudan kaynak materyalde gösteriyor, böylece doğruluğu tekrar kontrol edebilirsiniz.

Humata.AI web sitesinde, akıllı saatlerin kardiyo kondisyonunu izlemedeki doğruluğuna ilişkin bilimsel bir araştırma makalesinin PDF’sini yükledim. Ardından Sorular düğmesine tıkladım ve Garmin saatlerinin çalışmada nasıl performans gösterdiğini sordum. Belgenin Garmin’den bahseden, vurgulayan ve sorumu yanıtlayan ilgili bölümüne kaydırdı.

Bot’a kağıtla ilgili anlayışımın doğru olup olmadığını sorduğumda benim için en ilginç olan şey Garmins ve Fitbits gibi giyilebilir cihazların ortalama olarak kardiyo kondisyonunu oldukça doğru bir şekilde izlemesi, ancak sonuçları çılgınca yanlış olan birkaç kişi vardı. Robot “Evet, haklısın” diye yanıtladı.Bunu çalışmanın bir özeti ve bu sonuca değinen sayfa numaralarının bir listesi izledi.

Çalışmak

Üretken yapay zeka, ezberlemeye de yardımcı olabilir. Herhangi bir sohbet robotu, öğrenmekte olduğunuz bilgileri eklediğinizde bilgi kartları veya sınavlar oluşturacak olsa da, belirli web makaleleri veya belgelerden kaynaklanan öğrenme yardımcıları oluşturan eklentiler içerdiği için ChatGPT’yi seçtim.

(Eklentileri yalnızca ChatGPT Plus için ayda 20 ABD doları ödeyen aboneler kullanabilir. Nasıl kullanılacağını önceki bir haber bülteninde açıklamıştık.)

Çince kelimeleri öğrenebilmek için ChatGPT’nin bilgi kartları oluşturmasını istedim. Bunu yapmak için iki eklenti yükledim: Bot’a belirli bir web sitesindeki verileri kullanması talimatını vermeme izin veren Link Reader ve otomatik olarak bilgi kartları oluşturan bir eklenti olan MetaMentor.

ChatGPT kontrol panelinde her iki eklentiyi de seçtim. Sonra bu istemi yazdım:

Bir öğretmen olarak hareket edin. Anadili İngilizce olan biriyim ve Çince öğreniyorum. Bu bağlantıdan kelime dağarcığını ve ifadeleri alın ve her biri için bir bilgi kartı seti oluşturun: https://preply.com/en/blog/basic-chinese-words/
Yaklaşık beş dakika sonra bot, bilgi kartlarını indirmeme izin veren bir bağlantıyla yanıt verdi. Tam olarak istediğim şey onlardı.

Sonra öğretmenimin beni sorgulamasını istedim. ChatGPT’ye Kaliforniya’da motosiklet ehliyeti yazılı sınavım için çalıştığımı söyledim. Yine, Link Reader eklentisini kullanan en son California DMV motosiklet el kitabına bir bağlantı (trafik yasaları eyaletten eyalete değiştiği ve kurallar ara sıra güncellendiği için önemli bir adım) ve çoktan seçmeli bir test sorusu ekledim.

Bot, kılavuzdaki bilgileri işledi ve bana her biri için beş soru sorarak bir test oluşturdu.

Son olarak, konuyu ne kadar anladığımı test etmek için ChatGPT’ye çoktan seçmeli yanıtlar vermeden bana sorular sorması talimatını verdim. Bot buna göre ayarlandı ve sınavı geçtim.

Okuldayken bu araçlara sahip olmayı çok isterdim. Ve muhtemelen çalışma arkadaşı olarak onlarla daha iyi notlar alırdı.

Sıradaki ne?

Gelecek hafta, bu nasıl yapılır haber bülteninin son bölümünde, öğrendiğimiz her şeyi alıp ailelerimizle geçirdiğimiz zamanı zenginleştirmek için uygulayacağız.