• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Perez kontratını iki yıl daha Red Bull'la yeniliyor

Helldorado

Moderator
Moderatör
Sergio Perez Red Bull'da kalıyor. 34 yaşındaki Meksikalı sürücü, 2026 yılına kadar (aslında 2025 yılına kadar) ve takımın 2026 yılı için kullanabileceği bir opsiyonla iki yıllık sözleşme uzatması imzaladı. Milton Keynes ekibi, takım arkadaşlarına olan güvenlerini tazelemek istiyordu Max Verstappen. Checo takıma katıldığından beri 2020'nin sonunda (Albon'un yerine), geçen sezonu sürücüler klasmanında ikinci sırada tamamladı ve her zaman sürekli ve sabit olmayan, aslında uzun süreler boyunca onu koltuğunu riske atacak kadar olumsuz olan sonuçları, sonuçta İnşaatçılar şampiyonluğuna katkıda bulundu. 2022'de (305 puanla 3. sırada) ve 2023'te (285 puanla 3. sırada) yer aldı. Oldukça sağlam bir sürücüdür (eğer olumsuz döngülere düşmezse) ve Max'e asla hakaret etmez. Geçen seneye kadar Red Bull kadar dominant bir araç varken, adil miktarda puan getirmemek zor.

Perez ve Red Bull Monte Carlo'da yok edildi: “3 milyon euroya kadar hasar”

kaydeden Alessandra Retico

28 Mayıs 2024

Perez bu yıl 4 podyumda

Bu yıl Perez sağ ayakla başladı (4 podyum) ve yakın geleceği kazandı. Mavi arabayla Guadalajara'da doğan dört çocuk babası 5 kez kazandı ve toplam 29 podyumun yanı sıra 3 pol pozisyonu elde etti. Imola'dan sonra biraz daha zorluklar yaşadı ve kendi hatası olmadan çok kötü bir son yarıştan çıkıyor: iki hafta önce Monte Carlo'da arabası Magnussen'in Haas'ı tarafından arkadan çarpıldı ve bariyerlere fırlatıldı, ayrıca diğer Haas'a da çarptı. Hulkenberg'in yazısı. Mavi olan yok edildi ama neyse ki onun için herhangi bir sonuç olmadı.

Horner: “Önemli süreklilik ve istikrar”

Takım patronu, Christian HornerCheco'nun yenilenmesini memnuniyetle karşılarken şunu vurgulamak istedim: grup istikrarı: “Şimdi 2025 yılı ürün grubumuzu onaylamak için önemli bir zaman ve Checo ile birlikte çalışmaya devam etmekten çok memnunuz. Süreklilik ve istikrar takım için önemlidir ve hem Checo hem de Max, geçen yıl ilk şampiyonluğumuzu ikiye katlayan sağlam ve başarılı bir ortaklığı temsil ediyor. Checo, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Japonya'da ikincilik, ardından Çin'de podyum alarak 2024'e iyi bir başlangıç yaptı. Son birkaç yarış zordu, gridde bir yakınlaşma var ama biz Checo'ya inanıyoruz ve onun her zamanki formuna ve performansına dönmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Geçen yıl baskın bir sezondu ve şampiyonluklarımızı korumak için çok çalışmamız gerekecek, ancak kadromuza ve bir bütün olarak takıma güveniyoruz ki bu, bu yıl hararetli bir şampiyona olacağa benziyor.

Ferrari ve McLaren reddedilecek

Aslında dünya şampiyonlarının takipçileriyle aradaki fark daraldı, Ferrari ve McLaren mavi arabayı etkili bir şekilde yakaladı. Perez, sözleşmeyi bozdurmuş olmasına rağmen teknede kürek çekemeyeceğini biliyor. “Birlikte yolculuğumuza devam etmek ve bu takımın muhteşem tarihine iki yıl daha katkıda bulunmak için burada kalmaktan mutluyum. Takımın bir parçası olmak çok büyük bir zorluk ve bunu seviyorum. Bana gösterdikleri güven için herkese teşekkür etmek istiyorum, bu çok önemli ve bunun karşılığını pistte ve pist dışında mükemmel sonuçlarla ödemek istiyorum.”

Sainz için Audi ve Williams kalıyor

Şu anda lider Max'ten -62 ve lider Max'ten -1 olmak üzere 107 puanla 5. sırada yer alıyor. Carlos Sainz: Bu sezon sonunda Ferrari'den ayrılacak olan İspanyol, birkaç haftadır mavililerde onun yerini almaya aday gibi görünüyordu. Bunun yerine Sainz, seçeneklerin Audi ve Williams ile sınırlı olması nedeniyle hâlâ karışımda. Mercedes'in, Maranello'da koltuğuna oturacak Hamilton'ın yerine geçeceği yönündeki hipotezler sönmüş gibi görünüyor: Bolognese K'nin F1'deki ilk yarışı giderek yaklaşıyorbenim Antonelli. Hadi gidelim.