• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Sam Altman, OpenAI’nin genel müdürü olarak yeniden görevlendirildi

Teletabi

Administrator
Yetkili
Administrator
Şirket, Sam Altman’ın Salı günü geç saatlerde OpenAI’nin CEO’su olarak yeniden görevlendirildiğini ve müttefikleri, çalışanları ve yatırımcıları tarafından yapılan bir kampanyanın ardından geçen hafta OpenAI yönetim kurulu tarafından görevden alınmasını başarıyla geri aldığını söyledi.

Şirketin yönetim kurulu elden geçiriliyor ve Bay Altman’a karşı çıkan birçok üye işten atılıyor. Quora’nın CEO’su Adam D’Angelo geride kalan tek kişi olacak.

OpenAI, Bay Altman’ın genel müdür olarak geri döneceği konusunda “prensipte anlaşmaya” vardığını söyledi X’te yayınla. “Detayları birlikte çözmeye çalışıyoruz. Sabrınız için teşekkürler.”

Dayanışma amacıyla istifa eden şirketin başkanı Bay Altman ve Greg Brockman’ın geri dönüşü ve yönetim kurulunun değişmesi, ChatGPT chatbot’un yapımcısı ve dünyanın en tanınmış yapay botlarından biri olan Gizli servis şirketlerinden biri olan OpenAI için beş yoğun günü sonlandırdı. baş aşağıydı.

Bay Altman bir konuşmasında “Openai’yi seviyorum ve son birkaç günde yaptığım her şey bu takımı ve misyonunu bir arada tutmaktı” dedi. X’te yayınlaOpenAI’nin en büyük yatırımcısı Microsoft ile olan ortaklığını güçlendirmeyi sabırsızlıkla beklediğini ekledi.

OpenAI’nin yenilenen yönetim kurulunda eski bir Facebook yetkilisi ve Salesforce’un eski eş başkanı Bret Taylor; Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers; ve soru-cevap sitesi Quora’nın yönetim kurulu üyesi ve idari müdürü Bay D’Angelo.

Şirket, Bay Taylor’ın başkan olarak görev yapacağını söyledi.

Microsoft bu hareketi destekledi. Microsoft’un CEO’su Satya Nadella, söz konusu Açık

Yönetim kuruluna yakın iki kişiye göre müzakereleri Bay D’Angelo yönetiyordu. Bu kişilerden biri, değişikliklerin genel çerçevesinin Pazar günü geç saatlerde yürürlüğe girdiğini söyledi.

Bu kişi ve başka bir kişi, kurulun yapısının belirlenmesinin Bay Altman’ı geri getirme kararını yavaşlattığını söyledi. OpenAI, yeni kartı “orijinal” kartı olarak adlandırdı ve genişletilebileceğini ima etti.

Salı günkü kurul görüşmelerine yakın bir kişi, Bay D’Angelo, Tasha McCauley ve Helen Toner’in, OpenAI liderliğine ilişkin bağımsız bir soruşturma da dahil olmak üzere Bay Altman’dan bazı tavizler talep ettiğini söyledi.

Tartışmalara yakın olan bu kişi, sonunda Bayan Toner ve Bayan McCauley’nin yönetim kurulundan ayrılmayı kabul ettiğini çünkü yeni bir başlangıca ihtiyaç olduğu açık olduğunu söyledi. Bu kişi, genel olarak doğru şeyi yaptıklarını düşünmelerine rağmen, hepsinin istifa etmesi durumunda yönetim kurulunun bir hata yaptığı izleniminden korktuklarını söyledi.

Görevden ayrılan yönetim kurulu Bay Altman’ın gücünü kısıtlamaya odaklandı. Yönetim kurulu müzakerelerine yakın olan bu kişi, liderliğine yönelik bir soruşturmaya ek olarak kendisinin ve Bay Brockman’ın kurula dönüşünü engellediklerini ve Bay Altman’a karşı çıkamayacaklarından korktukları potansiyel kurul üyelerini protesto ettiklerini söyledi.

OpenAI yönetim kurulu Cuma öğleden sonra Bay Altman’a ve şirket çalışanlarına onun atıldığını bildirdiğinde şaşırdı. Şirketi Bay Altman ve diğerleriyle birlikte kuran Bay Brockman, protesto amacıyla istifa etti.

Düşüş, 38 yaşındaki Bay Altman’ın, teknoloji endüstrisindeki ortaklarının ve OpenAI çalışanlarının şirketin yönetim kurulunu onu geri getirmeye zorlama çabalarına yol açtı. Pazar akşamı, hafta sonu süren müzakerelerin ardından kurul, kararına sadık kalacağını söyledi.

Ancak yalnızca birkaç saat sonra, çığır açan bir gelişmeyle Microsoft, Bay Altman, Bay Brockman ve diğerlerinin yeni bir gelişmiş yapay zeka laboratuvarı açmak üzere şirkete katılacağını duyurdu.

OpenAI’nin 700’den fazla çalışanının çoğu, yönetim kuruluna, eğer yeniden işe alınmazsa Bay Altman’ı bırakıp Microsoft’a kadar takip edeceklerini bildiren bir mektup imzaladı; bu da girişimin geleceğini tehlikeye atıyor.

Dört yönetim kurulu üyesi – OpenAI kurucusu Ilya Sutskever; Bay D’Angelo; Georgetown Güvenlik ve Gelişen Teknoloji Merkezi’nin strateji direktörü Bayan Toner; ve bir girişimci ve bilgisayar bilimcisi olan Bayan McCauley, başlangıçta Bay Altman’ı görevden almaya karar vermişti.

Ancak işçi isyanı büyüdükçe Bay Sutskever fikrini değiştirdi: X’e yazdığı bir mesajda “Kurulun eylemlerine dahil olduğum için derin pişmanlık duyuyorum” dedi. Mektubu da imzaladı. Bay Sutskever artık yönetim kurulunda değil ancak OpenAI’nin bir çalışanı olmaya devam ediyor.

Bay Sutskever’in avukatı Alex Weingarten, “Ilya, Sam’in CEO olarak geri dönmesinden heyecan duyuyor ve bunu gerçekleştirmek için günlerce yorulmadan çalıştı” dedi. “Şirket için en iyisi bu.”

OpenAI çalışanları bu hafta Şükran Günü’nde izinliydi ancak birçok çalışan ofiste kaldı ya da ekranların önünde oturup yaşananları izledi. Bir çalışan “Tanrıya şükür” dedi. Bir diğeri, “Çok geri döndük” dedi.

OpenAI’ye 80 milyar dolardan fazla değer verecek yeni bir finansman teklifine öncülük eden Thrive Capital, şirketle “şimdi ve gelecekte” çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Salı akşamı geç saatlerde OpenAI çalışanları ünlü şirket ofisinde. Bay Altman bir Haberler muhabirini aradı ve “Umarım iyi bir Şükran Günü geçirirsiniz” dedi.