• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

TikTok Çocuğunuzun Noel Listesini Powerpoint Sunumuna Nasıl Dönüştürdü?

Teletabi

Administrator
Yetkili
Administrator
Michelle Miller-McNair her yıl üç çocuğundan Noel için ne istediklerinin listesini yapmalarını istiyor. “Genellikle bunu bir kağıda yazıyorlar ya da bana bir web sitesinin bağlantısını gönderiyorlar” dedi.

Ancak bu tatil sezonunda Mooresville, Kuzey Carolina’dan komedyen Bayan Miller-McNair farklı bir şey aldı: fotoğraflar, bağlantılar ve QR kodları içeren 18 slaytlık bir PowerPoint sunumu. Kızlarından biri olan McKinley tarafından yapıldı.

13 yaşındaki McKinley, “Okul sırasında ve ayrıca bir arkadaşımın evindeyken bunun üzerinde çalıştım” dedi. “Toplamda yaklaşık iki saatimi aldı.”

Slayt gösterisinde Panda Dunks (siyah beyaz Nike spor ayakkabılar), makyaj ve Kendra Scott’tan bir kolye yer alıyordu. Yüksek öncelikli öğeleri yıldızlarla işaretledi. Hafta içi bir gün akşam yemeğinden sonra dilek listesini ailesine götürmeden önce, listesini gözden geçirme alıştırması yaptı.

McKinley, “Her slaytta ne söylemek istediğimi dikkatlice düşündüm” dedi.

Annesi etkilenmişti.

40 yaşındaki Bayan Miller-McNair, “Bana bu eşyaları neden sadece istemediğini, aynı zamanda onlara gerçekten ihtiyaç duyduğunu da anlattı” dedi. “Onun üzerinde bağcıksız terlik olan Ugg’leri vardı ve bunları giymesi gerektiğini söyledi. Basketbol ayakkabılarını mahvetmesin diye basketbol antrenmanını bıraktığında.”

Noel Baba’nın teknoloji meraklısı olmasını umalım. Çocuklar uzun zamandır hediye istekleri ve okul projeleri için Microsoft PowerPoint veya Google Slaytlar’ı kullanıyor ancak bu yılın listeleri bağlantılar, fotoğraflar, dekoratif temalar ve QR kodlarıyla her zamankinden daha kapsamlı görünüyor. Yakın zamanda yayınlanan bir dizi TikTok videosu, gençlerin kurumsal satış konuşmalarını andıran toplantılarda ebeveynleriyle hediye isteklerini tartıştıklarını gösteriyor.

Brighton, Michigan’dan Madison Earl, geçtiğimiz günlerde 14 yaşındaki yeğeni tarafından hazırlanan 12 slaytlık sunumun izleyicileri arasında yer aldı.

Tıbbi spa yöneticisi Bayan Earl, “Pazarlama konusunda geçmişim var” dedi, “ve bu, hiperlinkler, renk kodları ve her şeyi içeren çok ileri teknoloji ürünü bir sunumdu.” Bunu nasıl yapacağını anlamasına gerçekten şaşırdım. Tümü. ‘Eğer zamanını bu şekilde geçirmek istiyorsa onun için iyi olur’ diye düşündüm.”

30 yaşındaki Bayan Earl, sunumda hazır bulunan büyükbabasının özellikle yüksek teknolojili slayt gösterisinden çok memnun kaldığını belirtti. “‘Aman Tanrım, bu günlerin çocukları’ gibiydi” dedi.

Topeka, Kan.’dan 14 yaşındaki Alyson, okulda öğrendiği PowerPoint becerilerini Noel için bir deste tasarlamak için kullandı. “Dokuz slaytım vardı ve bunlar ‘mücevher’ veya ‘giyim’ gibi farklı kategorilere ayrılmıştı” dedi. “Her slaytın görüntülenme şeklini farklı yönlerden gelecek şekilde değiştirdim ve renkli arka planlar kullandım.”

Gazi İşleri Bakanlığı’nda insan kaynakları bölümünde çalışan 33 yaşındaki annesi Samantha Ralph, slaytlardaki çalışmaları takdir ettiğini söyledi. “Bu, işi çok kolaylaştırdı, bu nedenle markalara dokunmamıza gerek kalmadı” dedi.

Ayrıca kızının Bluetooth aracılığıyla aile televizyonuna bağladığı sunumun aile için güzel bir tatil hatırası olduğunu düşünüyordu. “Onun tüm bu özveriyi bir şeye vermesini izlemek gerçekten eğlenceliydi” dedi. “Hepimizi bir araya getirdi ve yoğun günümüzü biraz olsun hafifletti.”

Alyson gelecekte daha fazla PowerPoint oluşturmaya açık görünüyordu. “Belki doğum günümde tekrar yaparım” dedi. “Ya da üniversiteye başvurduğumda.”

Ancak ayrıntılı dijital sunumlar, analog düşünceye sahip aile üyelerinden hediye almanın en iyi yolu olmayabilir. Orange County, Kaliforniya’da son sınıf öğrencisi olan 22 yaşındaki Peyton Chediak, Hanuka listesini bir PowerPoint sunumunda sunduktan sonra bazı eleştiriler aldığını söyledi.

“Aile üyelerimden bazıları, özellikle de babam ve kuzenlerim, ‘Vay canına, bu çok fazla’ veya ‘Vay be, bu biraz saçma’ dedi” dedi. “‘Biliyorum ama ben fazlayım’ dedim.”

Kuzey Carolina’daki anne Bayan Miller-McNair, kızının PowerPoint sunumunun geniş ailedeki herkeste yankı uyandırmadığını fark etti.

“McKinley büyükanne ve büyükbabasının evine gitti ve onlara sunumu göndermeye çalıştı ama ne olduğu hakkında hiçbir fikirleri yoktu” dedi. “‘Bunu yazar mısın?’ dediler.”

Ancak McKinley’in stratejisi genel olarak etkiliydi.

Bayan Miller-McNair, “Çok cesurdu ve bu kadar ileri gitmesinden etkilendim” dedi. “Listeden bazı şeyleri çıkaracak.”