• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

UFC patronu Dana White Meta'nın yönetim kuruluna katıldı

Teletabi

Administrator
Yetkili
Administrator
Son yıllarda, Bay White ve Meta'nın genel müdürü Bay Zuckerberg, Bay Zuckerberg'in 2022'de başladığı karma dövüş sanatları da dahil olmak üzere profesyonel dövüş tutkuları nedeniyle bağ kurdular.

Zuckerberg, paylaşımında “Dana, UFC'nin başkanı ve CEO'su ve onu dünyanın en değerli, en hızlı büyüyen ve en popüler spor şirketlerinden biri haline getirdi” dedi. “Ona bir girişimci olarak ve bu kadar popüler bir marka yaratma becerisine hayran kaldım.”

2023 yılında Bay White, Bay Zuckerberg ile X, Tesla ve SpaceX'in milyarder sahibi Elon Musk arasında bir kafes kavgasına aracılık etmeye çalıştı. Bay Trump'ın yakın müttefiki haline gelen Bay Musk, sonunda eski bir yaralanmayı gerekçe göstererek kavgadan çekildi. Bay Zuckerberg'in daha sonra kendisini dövüşe hazır hale getirmemesinden sorumlu olduğunu iddia etti.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi olan Meta, randevular için üç yeni yönetim kurulu koltuğu oluşturarak toplamı 13'e çıkardı. Zuckerberg, şirketin ayrıca Jeep ve Ferrari'yi kontrol eden Avrupa merkezli bir holding şirketi olan Exor'un CEO'su John Elkann'ı ve daha önce Microsoft'ta çalışan ve yakın zamanda Meta'ya yapay zeka projeleri konusunda danışmanlık yapan teknoloji yatırımcısı Charlie Songhurst'u işe aldığını söyledi.

Zuckerberg, “Yapay zeka, giyilebilir teknolojiler ve sosyal medyanın geleceği konusunda muazzam fırsatlara sahibiz ve yönetim kurulumuz vizyonumuza ulaşmamıza yardımcı olacak” diye yazdı.

Meta, son yıllarda kameralı oyun kulaklıkları ve güneş gözlükleri gibi giyilebilir teknolojiler üretmeye başladı. Aynı zamanda küresel bir yapay zeka yarışına da katılıyor ve herkes tarafından serbestçe kopyalanabilmesi, değiştirilebilmesi ve yeniden kullanılabilmesi için “açık kaynak” kodlu kendi üretim sistemini başlatıyor.

Meta, sosyal medya platformlarındaki içeriğin denetlenmesi nedeniyle yoğun Cumhuriyetçi eleştirilere maruz kaldı; Trump ve diğerleri bunun muhafazakar seslere sansür anlamına geldiğini söylüyor. Gelecek dönem başkanının teknolojiyi ve diğer endüstrileri düzenlemek için atadığı kişilerden bazıları, bunun sonucunda sıkı önlemler alma sözü verdiler.

Geçtiğimiz haftalarda Bay Zuckerberg, Mar-a-Lago'da Bay Trump ile bir araya geldi ve burada teknoloji yöneticisi, gelecek dönem başkanını seçim zaferinden dolayı tebrik etti.