• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Yonga üreticileri federal paradan pay alma mücadelesinde kıyasıya işliyor

Teletabi

Administrator
Yetkili
Administrator
Ticaret Sekreteri Gina Raimondo Çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, hedefin diğer yarı iletken türlerini üreten tesislere ek olarak üst düzey yongalar için “en az iki” yeni üretim kapasitesi kümesi oluşturmak olduğunu söyledi. Her bir küme binlerce işçi istihdam edecek ve ihtiyaç duyulan ham madde ve hizmetleri sağlayan bir şirketler ağını destekleyecektir.

Bayan Raimondo, “Ulaşmamız gereken çok net ulusal güvenlik hedeflerimiz var” dedi ve her çip üreticisinin istediğini elde edemediğine dikkat çekti. “Belirli bir miktar paraya sahip olmaları gerektiğini hisseden hayal kırıklığına uğramış birçok şirket olacağından şüpheleniyorum ve gerçek şu ki, buradaki yatırımımızın geri dönüşü ulusal güvenlik hedefimize ulaşmak. Dönem.”

Biden yönetimi önümüzdeki hafta ihaleler için temel kuralları yayınlamaya hazırlanırken rekabet yoğunlaştı. Proje başına toplamı 3 milyar dolar veya daha fazla olabilen hibeler bu baharda verilmeye başlanabilir.

Yöneticiler, Güney Kore, Tayvan, Çin ve diğer yerlerdeki hükümet harcamalarının dünya çapında çip endüstrisinin şekillenmesine yardımcı olduğunu söylüyor. Ve ABD politikasındaki mevcut baskı, bazı şirketlere rakiplerini geride bırakmalarına izin veren avantajlar sağlayarak pazarı yeniden değiştirebilir.

Sübvansiyonlarla ilgili halka açık tartışmalarda, çoğu çip şirketi ABD üretimini güçlendirme ortak hedefini vurguladı. Ama aralarındaki açık farklar ortaya çıktı. Birçoğu, şirketlerin, kuruluşların, üniversitelerin ve diğerlerinin geçtiğimiz Mart ayında Ticaret Bakanlığı’na sunduğu 200’den fazla başvuruda listelenmiştir.

Bazı adaylar sadece kendi üretim planlarının değerini övmekle kalmadı, aynı zamanda rakip projelerin daha az finansmanı hak etmesi gerektiğini veya çok az şirketin rakiplerini isimlendirmesine rağmen nasıl işleyeceği konusunda katı kısıtlamalara tabi olması gerektiğini de savundu.

Intel ve GlobalFoundries ve SkyWater Technology gibi diğer ABD merkezli şirketler, kendi ülkelerinde bir kriz durumunda ABD fabrikalarının çalışmaya devam edip edemeyeceği de dahil olmak üzere, yabancı sermayeli şirketler hakkındaki endişelerini dile getirdiler.