• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Çin, 100 binin altındaki olay sayısıyla gündemde

admin

Administrator
Administrator
Çin, 100 binin altındaki olay sayısıyla gündemde
Çin, koronavirüs salgınının çıkış noktası olarak kabul ediliyor.

Vuhan kentinde, 2019’un sonlarında görülen koronavirüs, dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 239 milyon 126 bini aştı.

SORU İŞARETLERİNE niye OLAN HADİSE SAYISI

Koronavirüs kaynaklı resmi meyyit sayısı da 4 milyon 900 bine yaklaştı. Dünya Sıhhat Örgütü’ne göre ise meyyit sayısı açıklanandan hayli daha fazla.

Virüsün birinci görüldüğü Çin’de ise toplam hadise sayısının ise yalnızca 96 bin 457’de, meyyit sayısının ise 4 bin 636’da kalması, dünyada soru işaretlerine niye oluyor.

ÇİN ÖNLEMLERE VE AŞIYA İŞARET ETTİ

Çin’in Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Şü Çın ve birlikteindeki Çinli yetkililer, BM Cenevre Ofisi’ne Akredite Basın Mensupları Birliği’nin (ACANU) çevrim içi düzenlediği basın toplantısında soruları cevapladı.

Toplantıya katılan Çin’in halk sıhhati danışmanı Feng Yong, aldıkları halk sıhhati tedbirleri ve ülke genelinde 2,2 milyar doz koronavirüs aşısı uygulanmasıyla toplam olay sayısını 100 binin altında tutmayı başardıklarını ileri sürdü.

“EN KATI TEDBİRLERİ UYGULAMAYA KOYDUK”

Çin’in nüfusu göz önüne alındığında, dünyanın en küçük adalarında bile bu ülkeden daha fazla koronavirüs olayının bulunduğuna dikkati çekip bu durumun nasıl sağlandığını sorması üzerine Büyükelçi Şü, mevzuyu sıhhat uzmanlarına bırakmak gerektiğini söylemiş oldu.

Şü, soruyu cevaplaması için kelamı, Daimi Temsilcilik’te bakılırsavli halk sıhhati danışmanı Feng Yong’a verdi.

Halk sıhhati danışmanı Feng de “Kovid-19’un patlak vermesinden bu yana Çin hükümeti insanlara ve insan hayatına öncelik verdi. Salgını önlemek ve denetim altına almak için en katı ve kapsamlı halk sıhhati tedbirlerini uygulamaya koyduk.” dedi.

“2,2 MİLYAR DOZ AŞI UYGULADIK”

Ülkedeki hadise ve meyyit sayısının dünya ortalamasının hayli altında bulunmasına halk sıhhati tedbirlerinin ve aşıların katkıda bulunduğunu ileri süren Feng, “Şu ana kadar 100 binden daha az teyit edilmiş hadise sayımız var. Halihazırda 2,2 milyar doz aşı uyguladık.” diye konuştu.

“ÇOK BAŞARILI OLDUK”

Feng, hadiselerin ülke ortasında yinelanmasını önlemek ve salgını denetim altında tutmak için temaslıları izlediklerini ve karantina uyguladıklarını belirterek “Şu ana kadar hayli lakin epey başarılı olduk. Bu yüzden Kovid-19’u tedbire ve denetim etme başarımız için en değerli şeylerin bunlar olduğunu düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.