• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

İfade özgürlüğü ile dezenformasyon karşı karşıya geliyor

Teletabi

Administrator
Yetkili
Administrator
Hiçbir şekilde sosyal medyaya karışmam” dedi. “Hesabım yok. Tweet atmıyorum, Facebook kullanmıyorum ve dikkat etmiyorum.”

Davacılar arasında Missouri ve Louisiana eyaletlerinin yanı sıra, hükümetin pandemiyi ele alış biçimini sorgulayan iki önde gelen epidemiyolog, Dr. Jayanta Bhattacharya ve Martin Kulldorff; doktor Irvine’deki California Üniversitesi’nden Kovid aşısı olmayı reddettiği için kovulan psikiyatri profesörü Aaron Kheriaty; Dezenformasyonla suçlanan bir kuruluş olan Health Freedom Louisiana’nın yöneticisi Jill Hines; ve tanıtımlarında “bizi 15 yıldır kapatmak isteyen büyük teknoloji ve solcularla savaştığımızı” iddia eden sağcı bir haber sitesi olan Gateway Pundit’in kurucusu Jim Hoft.

Bireysel davacıları temsil eden bir kuruluş olan New Civil Liberties Alliance’ın avukatı Jenin Younes, hükümetin özel şirketleri anayasal olarak korunan söyleme karşı harekete geçmeye zorlayarak ifade özgürlüğü haklarını engellemeye çalıştığını söyledi.

Örgütün Washington ofisinde yaptığı bir röportajda, “Yapamadığı şeyi yapmak için üçüncü tarafları kullanamaz” dedi.

Biden yönetiminin, Amerikalıları aşı olmaya çağırmak ve platformları onları caydırmaya çalışan hesapları kısıtlamaya çağırmak da dahil olmak üzere bir dizi konuda kabadayı kürsüsü kullandığına şüphe yok.

Davacılar için yasal zorluk, hükümetin yasal veya düzenleyici gücünü, uymadıklarında şirketleri cezalandırmak için kullandığını göstermektir ki bu, genellikle yapmadıkları bir şeydir.

Twitter’a göre bir Twitter yöneticisi, “Hayır, bu mümkün değil / bunu yapmayız.” bir Temsilciler Meclisi Daimi İstihbarat Komitesi’ne başkanlık eden Kaliforniyalı Demokrat Temsilci Adam Schiff’in şirketten komite üyeleri hakkında bilgi yayınlayan hesapları silmesini istemesinin ardından Twitter dosyalarının silinmesi.