• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson: Batı kendi gaz ve petrolünü üretmeli

admin

Administrator
Administrator
İngiltere Başbakanı Boris Johnson: Batı kendi gaz ve petrolünü üretmeli
Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 12. gününde İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir ortaya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi.

Johnson, İngiltere’nin Kanada ve Hollanda ile birlikte yeni bir “Uluslararası Ukrayna Takviye Grubu”na katıldığını duyurdu.

“BATI KENDİ GAZ VE PETROLÜNÜ ÜRETMELİ”

Johnson, Batı’nın Rusya’nın petrol ve gaz kaynaklarına olan bağımlılığını azaltması ve kendi bünyesinde daha fazla petrol ve gaz üretmesi gerektiğini söyleyerek, “Rus hidrokarbonlarından uzaklaşmak büsbütün yanlışsız bir karar, fakat bunu adım adım yapmamız gerekiyor” tabirlerini kullandı.

Johnson, “İkame arzımız olduğundan emin olmalıyız. Baktığımız şeylerden biri, kendi hidrokarbonlarımızdan daha fazlasını kullanma ihtimalimiz. Bu, karbon kullanmasını azaltma taahhüdümüzden vazgeçtiğimiz manasına gelmiyor, fakat şu anda bir kriz olduğu gerçeğini de yansıtmamız gerekiyor” dedi.

İNGİLTERE UKRAYNA’YA 175 POUND EK YARDIM GÖNDERECEK

Johnson, İngiltere’nin Ukrayna’ya 175 milyon pound daha ek yardım göndereceğini söylemiş oldu.

Johnson, yaşanan krizde İngiltere’nin Ukrayna’ya toplamda yaklaşık 400 milyon pound yardım sağladığını belirtti. Johnson, “Yeni Milletlerarası Ukrayna Dayanak Kümemiz, memleketler arası toplumun artık ve gelecekte uzun vadeli ve sarsılmaz yardım sağlama eforlarını koordine edecek ve daha fazla ülkeyi bize katılmaya teşvik edecektir” dedi.

“PUTİN’İN FECİ İSTİLADA BAŞARISIZ OLMASINI SAĞLAMAK İÇİN”

Johnson, İngiltere, Kanada ve Hollanda’nın Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı “omuz omuza” durduğunu söyleyerek, “Bu, Ukrayna’nın dostlarının (Rusya Devlet Başkanı) Putin’in bu feci istilada başarısız olmasını sağlamak için insani, ekonomik ve savunma emelli bir askeri dayanak koalisyonu oluşturma dönemidir” dedi.

“PUTİN, UKRAYNALILARI VE ONLARIN KAHRAMANCA DİRENİŞİNİ HAFİFE ALDI”

Johnson ayrıyeten Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in Ukrayna’nın direnme gücünü hafifçee alarak “yanlış bir hesap” yaptığını tabir ederek, “Putin, Ukraynalıları ve onların kahramanca direnişini, önderlerini ve Batı’nın başkanlarını hafifçee aldı” dedi.

KANADA’DAN 10 BİREYE DAHA YAPTIRIM

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise yaptığı konuşmada, İngiltere ziyaretinde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile Ukrayna’daki durum hakkında konuştuklarını tabir ederek, “Kanada, bu haksız işgale ortak olan 10 bireye yeni yaptırımlar uyguladı. Buna eski ve mevcut üst seviye yetkililer, oligarklar ve Rus liderliğinin destekçileri dahildir” dedi.