• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

İran Dini Başkanı Hamaney: ABD ile nükleer müzakerelerde uygunuz

admin

Administrator
Administrator
İran Dini Başkanı Hamaney: ABD ile nükleer müzakerelerde uygunuz
İran Dini Önderi Ayetullah Ali Hamaney, Ramazan ayı ötürüsıyla hükümet yetkilileri ile bir arada gerçekleşen iftar programında, ABD ile nükleer müzakereler hakkında konuştu. Hamaney, ABD ile nükleer müzakerelerin âlâ tarafta ilerlediğini ve müzakere heyetinin ABD idaresinin çok istekleri karşısında direndiğini söz etti.

“ABD’nin çok istekleri karşısında heyetlerimiz yeterli direniyor”

İHA’nın haberine göre ABD’nin nükleer muahedede taahhütlerini yerine getirmediğini ve kelamında durmadığını belirten Hamaney, “ABD, nükleer mutabakattaki kelamlarını yerine getirmeyerek kendisini bugün bir çıkmazın içerisinde sıkıştırdı” dedi.

Hamaney, “Müzakere heyetimiz nükleer müzakereleri yeterli tarafta gdolayıyor. Müzakere heyetimiz Ulusal Güvenlik Kurulu ve Cumhurbaşkanını müzakerelere ait bilgilendiriyor, kararlar alıyor ve ilerlemeye devam ediyor. Öbür yandan ABD’nin çok istekleri karşısında heyetlerimiz âlâ biçimde direnmekte. Umut ediyorum bu türlü devam ederler” tabirlerini kullandı.

“Müzakerelerin kararı siyasetlerinizi etkilememeli”

Hükümetten geliştirdiği siyasetlerde nükleer müzakereler ile oyalanmamasını isteyen Hamaney, “Politika geliştirirken nükleer müzakereler ile oyalanmayın. Müzakerelerin kararı olumlu yahut olumsuz olsa da siz kendi işinizi yapın. Müzakerelerin kararı sizin siyasetlerinizi etkilememeli” dedi.

Hamaney, Suudi Arabistan’ın Yemen’de kaybedeceğini öne sürdü
Yemen savaşına da değinen Hamaney, Suudi Arabistan’ın bu savaşta zafer kazanamayacağını belirterek, “Yemen ile alakalı Suudi yetkililere bir nasihat vermek istiyorum. Bunu sahiden ve samimi bir nasihat olarak söylüyorum. niye kesin olarak mağlubiyet alacağınız bir savaşı devam ettiriyorsunuz? Suudi Arabistan, Yemen savaşında nasıl bir zafer kazanabilir? Bu savaştan kurtulmanın bir yolunu bulun” sözlerini kullandı.