• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

ABD’de şüpheliyi darbeden polisler tutuklandı

admin

Administrator
Administrator
ABD’de şüpheliyi darbeden polisler tutuklandı
ABD’de, polis şiddeti olaylarına bir yenisi daha eklendi.

ABD’nin Colorado eyaletinde yer alan Aurora kentinde 23 Temmuz tarihinde polis memuru John Haubert, üzerinde hata kaydı olan Kyle Maurice Vinson’ı gözaltına aldığı sırada kendisini vurmakla tehdit ederek, başına silahı ile tekraren vurarak kendisini darbetmişti ve boynuna yaklaşık 40 saniye boyunca baskı uygulamıştı.

Yaşanan olayın akabinde 29 yaşındaki Vinson, aldığı darbeler niçiniyle hastaneye kaldırılarak başına 6 dikiş atılmıştı.

”NEFES BİLE ALAMIYORUM”

Kan donduran olayın akabinde Aurora Polis Departmanı tarafınca dün Haubert’ın olay anına ilişkin beden kamerası manzaraları yayınlandı.

İmgelerde, Haubert’ın Vinson’ın başına üst üste tekraren silahıyla vurarak, “Hareket edersen seni vururum” tehditleri duyulurken, Vinson’ın ise gözaltına alındığı sırada polis memurlarına, “Ben bir şey yapmadım dostum. Yalnızca hayatım için savaşıyordum adamım. Nefes bile alamıyorum” sözlerini kullanımı dikkat çekti.

Ayrıyeten Vinson’ın başına aldığı darbeler niçiniyle yerde kanlar ortasında kaldığı görülürken, polis memuru Haubert’ın Vinson’a durmadan vurmaya devam etmesi ise izleyenlerin kanını dondurdu.

”BU BİR SUÇ”

İmajların yayınlanmasının hemilk öncesinde Aurora Polis Departmanı Müdürü Vanessa Wilson dün düzenlediği basın açıklamasında, polis memurlarının aksiyonlarını “alçaklık” olarak nitelendirerek, “Umarım bugün burada size verdiğimiz şeffaflık ve polis departmanımızın süratli hareketi, kimilerinizi gerçek şeyi yapmaya çalıştığımıza inandırabilir. Islahat yapmaya ve fark oluşturmaya çalışıyoruz, Bu Aurora Polis Departmanı değil. Bu bir suç” sözlerini kullandı.

”HALKIN NE OLDUĞUNU BİLMEYE HAKKI VAR”

Pazartesi günü beden kamerası imgelerini inceledikten daha sonra bir içişleri soruşturması buyruğu verdiğini belirten Wilson, halkın ne olduğunu bilmeye hakkı olduğu için imgeleri yayınlamaya karar verdiğini bildirdi.

Ayrıyeten Aurora Polis Departmanı tarafınca yapılan açıklamada, polis memuru Haubert’ın birinci derece akına teşebbüs, ikinci derece akın ve tehdit savlarının yanı sıra birinci derece resmi bakılırsavi berbata kullanmakla suçlandığı ve Vinson’ı vefatla tehdit etmesi niçiniyle tutuklandığı kaydedildi.

HAUBERT’IN VAZİFE ARKADAŞI DA TUTUKLANDI

Departman, gözaltı sırasında olay yerinde bakılırsavli olan polis memuru Francine Martinez’in ise olay sırasında Haubert’ı durdurmaması niçiniyle tutuklandığını bildirdi.