• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Almanya’da artan fiyatlar protesto edildi

admin

Administrator
Administrator
Almanya’da artan fiyatlar protesto edildi
Almanya’da Başbakanlık Binası önünde toplanan yüzlerce kişi, “Maaşları ve fiyatları artırın”, “Yoksullara çabucak yardım edin”, “Sağlıklı yemeğe gereksinimimiz var” yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Gösteride yapılan konuşmalarda enflasyondan dolayı yoksullukla karşı karşıya kalanların yardıma gereksinim duyduğu belirterek, hükümetten herkes için fırsat eşitliği, uygun konutların sağlanması, düşük fiyat alanlara dayanak verilmesi ve toplumsal yardımın artırılması istendi.

“Zengin ülkede sefalet”

Yoksulluk Ağı Derneği Lideri Michael Stiefel, yaptığı açıklamada, direkt siyasetçilerle görüşerek insanların yoksulluktan kurtulmaları için bir şeylerin değişmesini sağlamak istediklerini belirterek, “Ben sesini yükselterek görünür hale gelenlerle de dayanışma ortasındayım. Zira görünür olmak kıymetli.” dedi.

Almanya’da zenginlerle yoksullar içinde makasın giderek açıldığına işaret eden Stiefel, “Bundan diğer ülkelerden gelen beşerler da etkileniyor. Bunu salgında gördük. Neukölln ilçesinde 5 kişi 2 odalı dairede yaşıyorsa, artık Ukrayna’dan yahut Suriye’den gelenler 1 odada 5 kişi yaşıyorsa bu yoksulluktur ve güçlü ülkede sefalettir.” değerlendirmesini yaptı.

Stiefel, her insanın makul bir geçim seviyesinde yaşaması ve bunun için toplumsal yardımların artırılmasını gerektiğini belirterek, ülkede yaşanan toplumsal değişim sürecinde kimsenin dışlanmamasını istedi.

“Yeter artık, görmezden geliniyoruz”

Malulen emekli olan Arthur Streit de seçimlerde toplumsal yardımın artırılması kelamı veren Alman koalisyon hükümetinde yer alan partileri eleştirerek seçim kampanyasında söylenenlerin yerine getirilmediğini belirtti.

Twitter’dan mayıs ayında yoksulluktan etkilendiğine ait paylaşımda bulunan ve bugün şova katılan Anni W. de insanların bıktığı için şova katıldığını vurgulayarak, “Yeter artık. Görmezden geliniyoruz. Duyulmuyoruz. Kimse bizi dinlemiyor. Hakikat dürüst nasıl alışveriş yapabileceğimi bilmiyorum. Evet, bu korkutucu.” diye konuştu.

AA’nın akatrdığına göre yardım kuruluşu Paritaetische Wohlfahrtsverband, 2021’de ülkedeki fakir sayısının yaklaşık 14 milyona yükseldiğini açıklamıştı.