• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Azerbaycan yıllar daha sonra Laçın’ı geri aldı

admin

Administrator
Administrator
Azerbaycan yıllar daha sonra Laçın’ı geri aldı
Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgalinden kurtardığı Laçın kentini geri aldı.

Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan tarafınca 10 Kasım 2020’de imzalanan muahede gereği, Ermenistan’ın işgal altındaki Laçın kentindeki denetimi elinden alındı.

Sus ve Zabuh köyleri de denetim altında

Bölgede düzenlenen operasyon kapsamında Azerbaycan’ın Sus ve Zabuh köyleri de denetim altına alındı.

Dışişleri Bakanlığı mevzuya ait yazılı açıklama yaptı.

“Mutluluk duyuyoruz”

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Laçin kenti ile Zabuh ve Sus köylerinin 9 Kasım 2020 tarihindeki Üçlü Bildiride söz edilen konular doğrultusunda devam eden süreç kapsamında Azerbaycan’a bugün iade edilmiş olmasından memnunluk duyuyoruz. Güney Kafkasya’da barış ve istikrarın tesisi doğrultusunda kayda bedel bir evre teşkil eden bu gelişimin, Azerbaycan-Ermenistan bağlarına olduğu kadar, bölgesel olağanlaşmaya de katkı sağlamasını ümit ediyoruz. Türkiye bugüne kadar olduğu üzere, bundan daha sonra da kardeş Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklemeye devam edecektir.”

Türk bayrağı açıldı

Askerler tarafınca kentin girişine ve çeşitli bölgelerine Azerbaycan bayrağı dikildi.

Öte yandan Azerbaycan Özel kuvvetler çalışanı bölgede Türk bayrağı açarak, “Türk’ün gücünü gördünüz. Bundan daha sonra da nazaranceksiniz” tabirlerini kullandı.

O anlara ilişkin imgeler toplumsal medyada paylaşıldı.

“Yaşasın Azerbaycan

Görüntülerde, kente giren askerlerin kumandanı, bayrak asılan binanın önünde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e hitaben, “Sayın Başkomutanım, buyruğunuza binaen Azerbaycan ordusu Laçın kenti ile Zabuh ve Sus köylerini tam denetim altına aldı. Laçın kent merkezinde Azerbaycan bayrağı dalgalanmaktadır. Yaşasın Azerbaycan. Yaşasın Başkomutan.” tabirlerini kullandı.

“Biz Azerbaycanlılar Laçın kentine döndük”

Bir açıklama da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den geldi.

Aliyev açıklamasında, “Bugün, 26 Ağustos’ta biz Azerbaycanlılar Laçın kentine döndük. Azerbaycan Ordusu Laçın kentine yerleşti. Zabuh ve Sus köyleri denetim altına alındı. Tüm Laçınlıları ve Azerbaycan halkını bu vesileyle tebrik ediyorum. Yaşasın Laçın! Yaşasın Azerbaycan!” sözlerini kullan