• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Cash App’in kurucusu Bob Lee, San Francisco’da bıçaklanarak öldürüldü.

Teletabi

Administrator
Yetkili
Administrator
Ailesine göre, mobil ödeme hizmeti Cash App’i kuran teknoloji yöneticisi ve yatırımcı Bob Lee, Salı günü San Francisco’da bir sokakta bıçaklanarak öldürüldü.

San Francisco Polis Departmanı, Salı günü saat 02:35 civarında Rincon Hill mahallesinde meydana gelen bıçaklı bir saldırıyla ilgili bir çağrıya yanıt verdiğini söyledi. Polis, bir hastanede ölen “bariz bıçak yaraları” olan 43 yaşındaki kurbanın kimliğini belirlemedi. Ancak yerel CBS üyesi KPIX, Bay Lee’nin arkadaşlarının onun kurban olduğunu söylediğini bildirdi ve bu, Çarşamba sabahı Miami’den babası Rick Lee tarafından Facebook’ta doğrulandı.

Rick Lee, Facebook’ta Bob’un annesi 2019’da öldükten sonra oğlunun yanına taşındığını ve Ekim ayında birlikte Miami’ye taşındıklarını söyledi.

Bay Lee, “Bob sana sırtındaki gömleği verirdi,” diye yazdı. “Asla kimseyi küçümsemezdi ve katı bir yargılamama felsefesine bağlı kalırdı.”

Bob’un erkek kardeşi Tim Oliver Lee, Facebook’ta kardeşinin ölümü hakkında yazdı. “Onunla büyüdüğüm için çok şanslıydım ve kendimin bir parçasını kaybetmiş gibi hissediyorum” dedi.

San Francisco Bölge Savcısı Brooke Jenkins Twitter’da dedi Çarşamba sabahı itibariyle herhangi bir tutuklama yapılmadı. “San Francisco’daki bu korkunç şiddet eylemlerine müsamaha göstermiyoruz” dedi.

Bay Bridge yakınlarındaki bir mahalle olan Rincon Hill’i, kat mülkiyeti ve şirket ofislerini temsil eden San Francisco Demokratik Şehir Amiri Matt Dorsey, Twitter’da dedi Bay Lee’nin ölümünün “anlamsız bir trajedi olduğunu biliyorum ki henüz hiçbir şüphelinin gözaltında olmaması gerçeğiyle birleşiyor”.

2021’de MobileCoin’e katılmadan önce Bay Lee, 2021’de adı Block olarak değişen ödeme şirketi Square’de Baş Teknoloji Sorumlusuydu ve Google’da yazılım mühendisiydi. Aynı zamanda bir başlangıç danışmanıydı ve LinkedIn’e göre SpaceX ve Clubhouse gibi şirketlere yatırım yapmıştı.

San Francisco amiri Bay Dorsey, Salı sabahından beri polisle bıçaklama soruşturması hakkında konuştuğunu söyledi.

“Bölgedeki birçok bileşenden de duydum – bazıları bana kamu güvenliği sorunlarıyla ilgili endişelerini dile getirdi – ve herkesten, özellikle de güvenlik kamerası görüntülerine erişimi olabilecek olanlardan, soruşturmalarında polisle işbirliği yapmalarını istiyorum. “Yardım edin,” dedi Bay Dorsey.

43 yaşındaki Bay Lee, öldüğü sırada bir kripto para girişimi olan MobileCoin’in Baş Ürün Sorumlusuydu. MobileCoin’in kurucusu ve CEO’su Joshua Goldbard, bir e-posta bildirisinde Bay Lee’nin Salı günü öldüğünü doğruladı, ancak herhangi bir sebep belirtmedi.

dedi Bay Goldbard Twitter’dan Bay Lee’nin “benim için bir erkek kardeş gibiydi” ve “sürekli değişen” bir zihne sahip olduğunu.

Bay Goldbard, “Bir konu seçin, Bob hemen yanınıza gelsin ve size bu fikir hakkında nasıl düşündüğünü anlatsın,” dedi.

Bay Lee için taziyeler, haber çıktıktan sonra Çarşamba günü sosyal medya platformlarında paylaşıldı.

Belki de en çok şu anda Jack Dorsey’in Block şirketine ait olan Cash App’teki çalışmasıyla tanınıyordu. Twitter’ın eski CEO’su Bay Dorsey, sosyal medya sitesi Nostr’da Bay Lee’nin ölümünü “yürek burkan” olarak nitelendirdi. “Bob, Square and Cash uygulamasında etkili oldu” diye yazdı.

Tasarım platformu Figma CEO’su Dylan Field şunları söyledi: Twitter’dan Bay Lee ile ilk kez 2006 yılında tanıştığını. Bay Field, “Sadece 14 yaşında olmam ve mühendislik ve programlama hakkında konuşmamız umurunda değildi” dedi.

Dijital finans platformu Abra’nın CEO’su Bill Barhydt, Twitter’da dedi Bay Lee’nin “öldürülmeyi hak etmeyen cömert, terbiyeli bir adam” olduğunu söyledi.

Startup yatırımcısı Megan Quinn, Twitter’da dedi Bay Lee’nin “her zaman cesaret verici, her zaman iyimser” olduğunu.

“Her zaman gülümsüyordu” diyor. “Onu böyle hatırlayacağım.”

Bazı büyük şehirlerdeki şiddet içeren suç oranları, Covid-19 pandemisinin başlamasıyla bağlantılı olarak 2020’de yaşanan ani yükselişin ardından hâlâ toparlanıyor. Ülke genelinde suç, son çeyrek yüzyılın büyük bir bölümünde istikrarlı bir şekilde azalmaktadır.

San Francisco’daki cinayetler, 2019’da yaklaşık 60 yılın en düşük rakamı olan 41 kişiye düştüğünden bu yana son yıllarda biraz arttı. Cinayet sayısı 2022’de 56 ölüme yükseldi.

San Francisco Polis Departmanına göre, 2 Nisan itibariyle o yıl San Francisco’da 12 cinayet işlendi. 2022’nin aynı döneminde 10 cinayet olmuştu.

Susan C Beachy araştırmalara katkıda bulunmuştur.