• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadağ’daki basın toplantısı konuşması

admin

Administrator
Administrator
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadağ’daki basın toplantısı konuşması
Bosna Hersek’te resmi temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradan Karadağ’a geçti.

Erdoğan, Karadağlı mevkidaşı Milo Cukanoviç ile basın toplantısı düzenledi.

ERDOĞAN KARADAĞ’DA KONUŞTU

Karadağ’da olmaktan memnunluk duyduğunu belirten Erdoğan, “Değerli dostum Cukanoviç’e nazik daveti ve misafirperverliği için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Erdoğan, iki ülke içinde son derece esaslı ilgiler bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

BİRİNCİ ZİYARETİMİ YAPMANIN MEMNUNLUĞUNU “YAŞIYORUM”

“Dost ve müttefik Karadağ’a birinci ziyaretimi yapmanın memnunluğunu yaşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’na Antalya’da kelam vermiştim, geciktim demiştim. Artık pandemi dinlemeyeceğim, birinci ziyaretimi yapacağım demiştim. Geldik. Yeterli ki de gelmişiz. Bu hoş görünümün ortasında basın toplantısını yapıyor olmak bizi ayrıyeten memnun ediyor.

“DOSTLUK BAĞLANTILARI ÇOK ESKİ vakit içindeRA DAYANIYOR”

Bedelli dostum Cukanoviç’e nazik daveti ve misafirperverliği için şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye ile Karadağ içindeki dostluk bağlantıları fazlaca eski vakit içindera dayanıyor. Karadağ’ı birinci tanıyan ülkeler içindeyız. Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız toplantıda ikili alakaları daha da geliştirme konusundaki irademizi bir defa daha teyit ettik.

250 MİLYON DOLARLIK GAYE

250 milyon dolarlık bir maksat koyduk. Bu maksadı belirleyelim dedik. 250 milyon dolara yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk özel bölümünün Karadağ’daki varlığı, ticaret hacmimizi artırmamızı sağlıyor. Türkiye Karadağ’a en çok yatırım yapan 10 ülke içinde yer alıyor.

“KARADAĞ’IN NATO’YA KATILMASINA TAKVİYE VERDİK”

Görüşmemizde ayrıyeten Balkanlar ve ülkelerimizi ilgilendiren milletlerarası hususları görüşme fırsatı bulduk. Balkanların ve Avrupa’nın değerli modülleri olan Türkiye ve Karadağ barış ve istikrara önemli katkılar sağlıyor.

Karadağ’ın Balkanlar’daki barışçıl siyasetlerini, tüm ülkelerle âlâ münasebetler geliştirme çabasını takdirle izliyoruz. Karadağ’ın NATO’ya katılmasına tüm gücümüzle dayanak verdik.

“GEÇ KALMIŞ BİR ZİYARETTİ”

Biz tarihten gelen bir sorumluluğun mesuliyeti içerisindeyiz. Bu ziyaretleri devam ettirmeye çalışıyor ve değer veriyoruz. Bu ziyaret geç kalmış bir ziyaretti, bunu gerçekleştirmenin memnuniyeti içerisindeyim.

Bu kadar hoş bir yeri bugüne kadar görmemiş olmak bizim için bir eksiklikti, bunu gidermiş olduk. Birlik ve birliktelik ortasında Bosna Hersek de inşallah zahmet ve meselelerini aşar diye düşünüyorum.