• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Finlandiya Başbakanı Marin, parti daha sonrası uyuşturucu testi yaptırdı

admin

Administrator
Administrator
Finlandiya Başbakanı Marin, parti daha sonrası uyuşturucu testi yaptırdı
Son günlerde parti imgeleriyle gündem olan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin üstündeki baskılar artıyor.

Başbakan Marin, son günlerde katıldığı partilerle konuşuluyor. birinci vakit içinderda Marin’in, arkadaşlarıyla yer aldığı özel partinin manzarası sızdırılmıştı.

Sanna Marin’e uyuşturucu testi çağrısı

hemen sonrasında 36 yaşındaki önderin, bir cümbüş mekanında şarkıcı ve kelam muharriri Olavi Uusivirta ile yakın uzaklıkta dans ederken çekilen manzaraları paylaşıldı.

Finlandiya’da muhalefet, genç siyasetçiyi davranışları niçiniyle sert biçimde eleştirerek, Başbakan’dan uyuşturucu testi yaptırmasını istedi.

“Alkolden başka bir şey kullanmadım”

Önce “Alkolden diğer uyuşturucu yahut öbür bir şey kullanmadım.” diyen Sanna Marin, daha sonrasında ise uyuşturucu testi yaptırdığını deklare etti.

Helsinki’de basın toplantısı düzenleyen Marin, kendisine narkotik testi yaptırılması davetlerini “haksız” bulduğunu, fakat uyuşturucu kullandığı tarafındaki her türlü iddiayı ortadan kaldırmayı kabul ettiğini söylemiş oldu.

“Test talebini haksız bulmama karşın yaptırdım”

Marin, “Son günlerde, uyuşturucu kullanılan bir yerde bulunduğuma yahut kendim uyuşturucu kullandığıma dair kamuoyunda çok ağır suçlamalar yapıldı.

Suçlamaları fazlaca önemli buluyorum. Kendi yasal müdafaam ve kuşkuları gidermek için uyuşturucu testi talebini haksız bulmama karşın, uyuşturucu testi yaptırdım. sonuçları yaklaşık bir hafta ortasında ortaya çıkacak.”
ifadelerini kullandı.

“Başkasının kullanıp kullanmadığını bilmiyorum”

Özel cümbüş programındaki başka konuklardan rastgele birinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığını bilip bilmediği sorulduğunda ise Finlandiya Başbakanı, şu biçimde dedi:

“normal olarak, kendimde görmediğim bir şeyi oburunun kullanıp kullanmadığını bilmiyorum. Görüntü imajlarında gösterilen gecede hiç kimsenin (uyuşturucu) kullandığını fark etmedim.”

“Kriz anında nazaranve hazırım”

Rusya ile Ukrayna içindeki savaşın devam ettiği periyotta cümbüş manzaraları niçiniyle eleştirilen Sanna Marin, kriz anında her vakit ulaşılabilir ve “goreve hazır” olduğunu söylemiş oldu.

“Fin toplumunun dans etmeme tahammül edebileceğine inanıyorum”

Marin, “Arkadaşlarımla vakit geçirdim diye hiç bir başbakanlık vazifesini kaçırmadım. Fin toplumunun ve esnekliğinin arkadaşlarımla müzik söylememe ve dans etmeme tahammül edebileceğine inanıyorum.

Şahsen, 2022’de, bu biçimde belirleyici bir pozisyonda bulunan insanların akşamı müzik söyleyerek ve dans ederek geçirmesinin kabul edilebilir olacağını umuyorum.”
diye ekledi.