• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Joe Biden’dan Afganistan’dan çekilme süreci daha sonrası birinci açıklama

admin

Administrator
Administrator
Joe Biden’dan Afganistan’dan çekilme süreci daha sonrası birinci açıklama
20 yıllık işgalini tamamlayan ABD, Afganistan’dan çekildi.

Tahliyelerin tamamlanmasının akabinde birinci kere konuşan ABD Lideri Joe Biden, Afganistan’da yaşanan son gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu.

“Bizim Afganistan’a girme niçinimiz Bin Ladin’di.” diyen Biden, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“AYRILMAK İSTEYENLER AYRILDI, YAKLAŞIK 100 ABD’Lİ KALDI”

“Yaklaşık 100 ABD’li Afganistan’da kaldı. Afganistan’dan ayrılmak istenenler ayrıldı. Afgan halkına askeri takviye gerekirse verilecektir. Taliban’ın kamu sorumluluğu olmalı. Televizyon yayıncılığı inançlı biçimde yapılmalıdır.

“BEN VAZİFEYE GELDİĞİMDE TALİBAN ÇOK GÜÇLÜ BİR ASKERİ KONUMA SAHİPTİ”

Ben nazaranve geldiğim vakit Taliban hayli kuvvetli bir askeri duruma sahipti. Ya son idarenin attığı adımı sürdürüp attıracaktık ya da kalıp on senelerca daha uğraşıp onlarca kişiyi savaşa sokacaktık. Ben bu savaşı sürdürmek istemedim. Gruplarımız 7/24 nazaranv başındaydı, daima görüşme ve hareket halindeydiler. Birinci etapta 5 bin 500 ABD’li tahliye ettik.

“TÜM AMERİKALILARA SESLENİYORUM, BANA KATILIN”

daha sonrasında ayrılmak isteyenler olursa yardımcı olacağız, ayrılmanıza takviye olacağız. Bütün Amerikalılara sesleniyorum. Bana katılın. Bize yardımcı olan herkes için dua edilim.

“KİMİLERİ DAHA UZUN MÜDDET KALMALIYDIK DİYEBİLİR”

Bazıları daha uzun mühlet kalmalıydık diyebilir. Bakın her şey değişmişti. Ya evvelki idarenin muahedesini sürdürecektik ya da bunu kaldırıp atacaktık, savaş artacaktı. Tahminen de Afganistan’daki savaşın 30’uncu yılına girecektik..

“AFGANİSTAN’IN ARTIK BİR TERÖR YUVASI OLARAK KULLANILMASINI İSTEMİYORUZ”

Burada bir amacımız daha var. Afganistan’ın artık bir terör yuvası olarak kullanılmasını istemiyoruz. Biz Usame Bin Ladin’in saldırısına uğramıştık. Onların merkezi de Afganistan’dı. Biz Bin Ladin’e adaleti gösterdik..

Afganistan’da teröre karşı, öbür üklerde de teröre çaba etmeyi sürdüreceğiz. Lakin bunu bu türlü sürdürmemeliyiz. Biz kapasitemizi nasıl geliştirdiğimizi geçen hafta gösterdi. Çalışanımızdan 13 kişiyi ve bir fazlaca Afgan’ı öldürenlere kapasitemizi gösterdi.

“GÜNÜMÜZ TERÖRÜNE BAKTIĞIMIZ VAKİT 20 YIL EVVELKİNDEN FARKLI”

Terörle gayretimiz çabucak hemen bitmedi. Günümüz terörüne baktığımız vakit 20 yıl evvelkinden farklı. Dünya değişiyor. Çin ile bir dizi rekabetler ortasındayız. bir hayli alanda Rusya ile zorluklar yaşıyoruz. Yeni zorluklara ayak uydurabilmek için 2021’in rekabet kurallarına bakılırsa hareket etmelisiniz.”