• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Leclerc, Newey'i arıyor ve şöyle yanıtlıyor: “Red Bull'dan sonra başka bir takıma gideceğim”

Helldorado

Moderator
Moderatör
Charles Adrian'ı arar. Imola'da Newey'in Ferrari'ye katılma olasılığı hakkında konuşulmaya devam ediliyor. Red Bull'a veda eden parlak mühendis ile Maranello arasındaki anlaşmaya giden yol o kadar da inişli çıkışlı görünmüyor. Tasarımcı, yorgun ve dinlenmeye istekli olmasına rağmen emekli olma zamanının henüz gelmediğini ve “evet, muhtemelen başka bir takımda tecrübem olacak” dedi. Gelecek yıl kırmızı giyeceğini söyleyen Lewis Hamilton'ın Miami'de “Newey birlikte çalışmaktan onur duyacağım kişiler listesinin başında yer alıyor” diyen Hamilton'ın ardından Leclerc'in vaftiz töreni de geliyor. “Newey hakkındaki söylentiler burada mı? Herkes Adrian gibi birinin padokta olmasını ister. Ona sahip olmak bir katma değer, bir fırsat olur, şimdi onu alıp alamayacağımızı göreceğiz.”

Newey a la Forrest Gump: “Kendimi biraz yorgun hissediyorum.” Ferrari bekliyor: “Artık dinleniyorum, bir planım yok”

kaydeden Alessandra Retico

04 Mayıs 2024

Bunu yapma ihtimali çok uzak bir ihtimal. Kesin olan şey şu ki, kayıtsız şartsız bir şekilde karşılanacaktır “her ne kadar takım olarak son 7-8 ayda en çok gelişme gösteren taraf biz olsak da: McLaren son yarışta büyük bir atılım yaptı, şimdi sıra ona kalmış. Güncelleme paketimizle bunu daha da büyütmek istiyoruz. Ancak evet, Adrian kariyerinizde bir gün birlikte çalışmak isteyeceğiniz mühendislerden biri. Ayrıntılara girmedim çünkü o Red Bull'daydı, gelecekte birlikte çalışıp çalışamayacağımızı göreceğiz, o çok ilginç bir insan, umarım bir gün onunla iş birliği yapabilirim.”

Hamilton, Newey'i Ferrari'ye çağırıyor: “Ne kadar isterim? Çok çok fazla”

kaydeden Alessandra Retico

03 Mayıs 2024

Tam olarak Hamilton'un düşündüğü şey. Leclerc bir sonraki takım arkadaşına bakıyor. Peki Ferrari hayranları onu özel bir şekilde karşılayacak mı? “Lewis sahip olduğu palmarlar nedeniyle her zaman özel bir karşılamayla karşılanmıştır, her ne kadar Ferrari pilotu olduğunuzda bununla kıyaslanabilecek bir şey olmadığına inansam da, gelecek sene bu kıyafeti giydiğinde bunu yavaş yavaş ve daha da fazla hissedecektir. kırmızı. Onu eskisinden farklı görmüyorum, o benim için her zaman şampiyon, en çok başarıya sahip pilot, ona büyük saygı duyuyorum ve müzikten başlayarak pek çok ortak tutkumuz var, bunun hakkında konuştuk. Sık sık onun müziğini Avustralya'ya dinlemeye giderdim, harika bir andı ve bunu paylaşıyoruz, programlarımız o kadar çok ve farklı olsa da bunu yapmak zor. Ancak aramızda büyük bir saygı ve iyi bir ilişki var, bu değişmeyecek.”

Ferrari değişti: Imola'da otomobille ilgili yılın ilk gelişmelerini sunuyor. “Ne bekleyebileceğinizi? Henüz tam olarak bilmiyoruz, bu paketi ağırlıklı olarak simülatör üzerinde denedik, bize sağlayacağı avantaj konusunda çok büyük rakamlar okudum, ayaklarımızı yere basmamız lazım, küçük adımlarla, azar azar olacak, doğru yöne gitmek için. Bununla birlikte, Imola'da beklediğimiz verilerin doğrulanacağını umuyorum, bizim için ideal pist olmasa da, bize sağlayacağı tüm gelişmeyi göremeyeceğiz, beklemek zorunda kalacağız. diğer parçaların tam olarak yargılaması için. Hangi alanları geliştirmemiz gerekiyor? Sene başında yavaş virajlarda daha çok zorlandık, buraya getirdiğimiz güncellemeler aylar önce tasarlandı, bizi bir adım ileriye taşımalı.”

Leclerc'in çok net bir hedefi var: “Herkesin oldukça yakın olmasını beklediğim bir pist, sıralamalarda fark yaratılabilir, tüm bordürler ve güncellemeler nedeniyle sürüşün zor olduğu bir pist. Genellikle önden başladığınızda bu iyi bir işarettir. Hedefin pole pozisyonu olmadığını söylersem yalan söylemiş olurum, onu elde etmek için her şeyi yapacağız. Ve bunu yapma arzusu asla başarısız olmuyor, hem Çin'de hem de Miami'de sıralama turlarında bu duyguyu yeniden buldum. Çizgi çok ince, sadece benim için değil, birçok sürpriz gördük ve bu yıl diğer sezonlara göre daha fazla, lastiklerin çalışma aralığı geçmişe göre daha da ince, topa sahip olmanız ve iyi karar vermeniz gerekiyor her haftasonu. Antrenman turunda kendimi geliştirdim, sonuçlardan da bunu görebiliyorsunuz ve bunun böyle devam edeceğinden eminim ancak tekrar zorlanmamak için çalışmamız gerekiyor.”

Bu yarışta Xavi Marcos'un yerine Bryan Bozzi adlı yeni bir mühendis görev alacak. “Bu değişiklik neden yapılıyor? “Bunun Xavi ve ekibinin birlikte yaptığı bir seçim olduğunu Miami'den hemen sonra öğrendim. Bryan'la çok yakın bir ilişkimiz var, Ferrari'ye geldiğimden beri beni takip ediyordu, şu ana kadar performans mühendisi olarak çalıştı, bu onun için büyük bir terfi ve bence doğru seçim. Birlikte öğrenmeye başlamamıza gerek yok, nasıl yapılacağını zaten biliyoruz.”