• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Suriye’de eşini ve 5 çocuğunu kaybeden Ayşe nine konutuna kapı yapılmasını istiyor

admin

Administrator
Administrator
Suriye’de eşini ve 5 çocuğunu kaybeden Ayşe nine konutuna kapı yapılmasını istiyor
Suriye iç savaşının başladığı senelerda Esed rejiminin ataklarında evvel Hama vilayetinde eşini kaybeden yaşlı bayan, atakların ağırlaşması üzerine 5 oğluyla Halep ilçe merkezindeki akrabalarının yanına göç etti.

Esed rejiminin 2015teki ataklarında arka arda 4 çocuğunu kaybeden Sabır, hayatta kalan tek oğluyla Halepten Bab bölgesine geçti.

Esad’ın ataklarında eşini ve 5 çocuğunu kaybetti

Babın Tedif beldesinde, 2018de yardımseverlerin verdiği meskende, hayatta kalan tek oğlu Bekri ile yaşayan Hamalı bayan, Esed rejiminin silahlı taarruzunda onu da kaybetti.

Yaklaşık 3 yıldır yalnız başına cephe çizgisindeki Tedifde kalan Ayşe Sabır, kapısı ve penceresi olmayan 2 odalı konutta hayat gayreti veriyor.

Şarapnellerle kaplı meskeninde geceleri içeri girip kendisini korkutan köpekleri engelleyecek bir kapı isteyen Ayşe anne, yaşlı ve hasta haliyle Tedif beldesinde yalnızlığını ve acısını dindirmek için son öldürülen oğlunun mezarında teselli arıyor. Yaşlı bayan, ramazanda hayırseverlerin uzatacağı yardım elini bekliyor.

[B]“Beşşar Esed çocuklarımı katletti”[/B]

AA’nın haberine bakılırsa, rejim taarruzlarında yuvası yıkılan Ayşe Sabır, kıssasını ve ramazanda karşılaştığı zorlukları anlattı. Sabır, [B][I]“Beşşar Esed çocuklarımı katletti. 85 yaşındayım. Hamalıyım. Hücumlar daha sonrası Hama
dan Halepe göç ettik. Azeze göç ettik. Oradaki hayırseverler bana ilaç getirdi. Bende şeker, tansiyon ve kolesterol var. Konutun kapısı yok. Geçen içeriye bir köpek girdi. Çok korktum. Naylon çektik.”[/I][/B] dedi.

“Cesetlerinin nerede olduğunu bile bilmiyorum”

Yaşadıkları karşında ayakta durmaya çalışan Ayşe, “5 oğlum vardı. 22 yaşındaki oğlumu silahla taradılar. Rejim yaptı bunu. Öteki evlatlarımı da kaybettim. Cesetlerinin nerede olduğunu bile bilmiyorum. Yalnızca oğlum Bekri`nin mezarını biliyorum.” diye konuştu.

“Kapı lazım lakin kimse yardımcı olmuyor”

Yaşlı bayan, meskenine komşularından birinin aydınlatması için lamba ve sınır çektiğini belirterek “Evde tek başıma hayli korkuyorum. Kapım yok. Köpek girdi içeri. Kapı lazım fakat kimse yardımcı olmuyor.” tabirlerini kullandı.

Ayşe Sabır, ailesinden kimsenin kalmadığını vurgulayarak kelamlarını şöyleki tamamladı: “Gidecek bir yerim de yok. Oruç tutuyorum. Birileri yardım ederse orucumu yemekle açıyorum, birden fazla vakit sıkıntı bulduğum su ile orucumu açıyorum.”