• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Vladimir Putin: Karadeniz’deki tatbikatı bize meydan okuma olarak görüyoruz

admin

Administrator
Administrator
Vladimir Putin: Karadeniz’deki tatbikatı bize meydan okuma olarak görüyoruz
Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, Belarus-Polonya sonundaki göçmen krizine yönelik değerlendirmeler yaparken, NATO ve ABD’ye de tenkitlerde bulundu.

“KARADENİZ’DEKİ TATBİKAT BİZE MEYDAN OKUMA”

ABD’ye ilişkin savaş gemilerinin NATO vazifesi çerçevesinde Karadeniz’e girmesi ve NATO’nun Karadeniz etrafındaki tatbikatlarını, kendilerine karşı bir meydan okuma olarak gördüklerini söz eden Putin, “ABD ve NATO müttefikleri, Karadeniz’de plansız hareketler gerçekleştiriyor. Üstelik bu tatbikatlar için çok kuvvetli bir biçimde oluşturulan donanma kümesi ve hava güçleri de tatbikata katılıyor. Bu bizim için önemli bir meydan okuma” dedi.

“GEVŞEMEDİĞİMİZİ BİLSİNLER”

Putin, “Savunma Bakanlığımızın plansız tatbikatların birebirini yapma önerisi vardı. Fakat ben bu teklifin uygunsuz olduğunu ve bölgedeki tansiyonun daha da arttırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Gevşememize müsaade vermediklerini hissediyoruz fakat bırakalım gevşemediğimizi de bilsinler” tabirlerini kullandı.

“OLANLARA BAKINCA, ÇOCUKLARA ÜZÜLÜYORUM”

Avrupa ülkelerine geçmek üzere Belarus-Polonya hududuna dayanan 2 bine yakın göçmenin durumuna değinen Putin, “İnsani nitelikli problemler kelam konusu. Olanlara baktığımda evvela de çocuklar için üzülüyorum” dedi.

SORUMLUNUN AVRUPA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Mülteci krizinde Batılı ülkeleri sorumlu tutan Putin, “Göçmenlerle ilgili bu krizlerin kaynağını unutmayalım. Bu meseleleri başlatan Belarus mu? Hayır, bunlar Batı ülkelerinin, Avrupa ülkelerinin kendilerinin niye olduğu problemler. Bu meseleler hem siyasi, hem askeri birebir vakitte ekonomik nitelikli” sözlerini kullandı.

“GÖÇMEN KRİZİYLE İLGİLİ RUSYA’NIN BİR SORUMLULUĞU YOK”

Batılı ülkelerin, mültecilerin Rus havayolu şirketleri ile taşındığına dair savlara karşılık veren Putin, “Bu mevzuyla ilgimiz olmadığını her insanın bilmesini isterim. Herkes çeşitli niçinlerle ve hiç bir somut münasebet göstermeden bize sorumluluk yüklemeye çalışıyor. hiç bir şirketimiz taşıma yapmıyor” dedi.

Belarus Devlet Lideri Aleksandr Lukaşenko’nun Belarus havayolu şirketi Belavia’nın da göçmenleri sona taşımadığını dediğini hatırlatan Putin, bu şirketin uçuşlarının da genelde Avrupa ülkelerine yapıldığını lisana getirdi.

“GAZ KESME KONUSUNU GÖRÜŞECEĞİM”

Putin, Belarus Devlet Lideri Lukaşenko’nun Rusya’daki Yamal gaz boru sınırının kendi ülkeleri üzerinden geçtiğini hatırlatarak Batılı ülkelerden yaptırım gelmesi durumunda Avrupa’ya giden gazı kesebileceğini söylemesini de kıymetlendirdi. Putin, “Dürüst olmak gerekirse bunu birinci sefer duydum. Son vakit içinderda Aleksandr Lukaşenko ile iki sefer görüştüm, bana bundan hiç bahsetmedi, ima dahi etmedi. Lakin galiba bunu yapabilir. Bunun yeterli bir yanı olmasa da olağan olarak bu mevzuyu kendisiyle görüşeceğim” dedi.