• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Vladimir Zelensky, Ukrayna-Rusya savaşında son durumu aktardı

admin

Administrator
Administrator
Vladimir Zelensky, Ukrayna-Rusya savaşında son durumu aktardı
Rusya ve Ukrayna içindeki savaşta 9’uncu aya girildi.

Savaş mühletince her iki ülkede de ağır kayıplar yaşanırken Rus ordusu şiddetini her geçen gün artırmaya devam ediyor.

Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelensky, savaşa ait yaptığı paylaşımda son gelişmeleri kıymetlendirdi.

“Hep bir arada bir sevinci yaşıyoruz”

Ukrayna birliklerinin, Rus güçlerinin çekildiği Herson kentine girdiğini, halkın askerleri büyük sevinçle karşıladığını belirten Zelensky, “Bugün daima birlikte bir sevinci yaşıyoruz. Herson’daki insanlarımızın Ukraynalı savunucularla müsabakası manzaralarını çabucak hemen izlememiş bir kişi bile kaldı mı bilmiyorum.” dedi.

Herson bölgesinde 60’tan fazla yerleşim yerinde denetim sağlandı

Zelensky, “Bu akşam prestijiyle savunma güçleri Herson bölgesinin 60’tan fazla yerleşim yerinde denetim sağladı. Polis güvenlik önlemlerine başladı.” diye konuştu.

Mayın temizleme çalışmalarına başlandı

Rus güçlerin çekilmesinden daha sonra bölgede epey fazla patlamamış mayın, mermi ve öteki mühimmatın kaldığına dikkati çeken Zelensky, uzmanlar tarafınca mayın temizleme çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.

“Orası tam bir cehennem”

Ülkesinde savaşın devam ettiği cephe çizgilerinden Donetsk bölgesinde en sıcak çatışmaların sürdüğünü lisana getiren Zelensky, “Orası tam bir cehennem. Orada her gün son derece ağır çatışmalar oluyor.” dedi.