• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Harkov’da çatışma sesleri altında birinci yardım

admin

Administrator
Administrator
Harkov’da çatışma sesleri altında birinci yardım
Rusya, Ukrayna topraklarını yerle bir etmeye devam ediyor…

Son olarak Harkov kentindeki sivil yerleşim yerlerini amaç alan Rus ordusu, 5 kişinin vefatına 13 kişinin de faydalanmasına sebep oldu.

Hücumun akabinde ise bölgeye çabucak Acil Durumlar Servisi’ne bağlı birinci yardım takımları gönderildi.

Çatışma ortasında yardım gayreti

Yaralılara müdahale etmeye çalışan gruplar çatışma sesleri üzerine ise pek güç anlar yaşadı. Birtakım sağlıkçılar önünde durduğu binaya sığınmaya çalışırken, bayan bir sağlıkçının yaralının yanında kalıp ona siper olduğu görüldü.

Belediye lideri: Biz kazanacağız

Ukrayna Acil Durumlar Servisi ataklara ait açıklama yaparak, “17 Nisan saat 14.00 sıralarında Harkov’un 18 farklı adresinde sivil yerleşim yerleri gaye alındı ve hayli katlı binalarda yangın çıktı. 160 işçi ve 33 teknik araçla müdahaleler sürüyor.” dedi.

İHA’nın haberine nazaran, bir öbür açıklama da Harkov Belediye Lideri İgor Terehov’dan geldi. Açıklamada, “Sizleri mümkün olduğu surece sığınaklarda kalmaya çağırıyorum. Kentin daima hücum altında kalan bölgelerindeki sivilleri tahliye etmeye devam ediyoruz. Yakında Paskalya bayramı geliyor ve biz katiyetle kazanacağız. Biz Harkovlularız ve beraberyiz.” denildi.