• Forumumuza Moderatörlük ve İçerik Ekibi Alımları Başlamıştır. Başvuru İçin "Zeo" İle İrtibata Geçebilirsiniz.

Ukrayna’da, 9 katlı apartmana top mermisi isabet etti

admin

Administrator
Administrator
Ukrayna’da, 9 katlı apartmana top mermisi isabet etti
Rusya’nın Ukrayna’ya başlatmış olduğu askeri operasyon devam ediyor…

Başşehir Kiev başta olmak üzere birfazlaca bölgede patlama ve siren sesleri yükseliyor.

Ülkede kalan Ukraynalılar, sığınaklarda ve metro istasyonlarında kısıtlı imkanlar dahilinde hayat gayreti veriyor.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi, Rus birlikleri tarafınca gerçekleştirilen atakta, top mermisinin başşehir Kiev’deki 9 katlı apartmana isabet ettiğini deklare etti.

Taarruz kararında 2 sivilin hayatını yitirdiğini bildirildi.

Acil Durumlar Servisi’nin Telegram hesabından yapılan açıklamaya bakılırsa, atak lokal saatle 05.09’da gerçekleşti. Top mermisi başşehir Kiev’in Obolonskiy semtinde yer alan144 daireden oluşan 9 katlı apartmana isabet etti.

Akının akabinde binada yangın çıkarken, yan tarafındaki binanın da camları kırıldı. Kurtarma takımları apartmandaki 63 kişiyi tahliye etti.

Binadaki 2 sivilin cesedine ulaşıldı. Yangın, itfaiye gruplarının çalışmalarıyla söndürüldü.

YIKILAN KONUTLARINA GİRİP EŞYALARINI ALDILAR

Konutları vurulan Ukraynalılardan kimileri gözyaşlarını tutamadı. Mesken sahipleri ise vurulan konutlarına girerek kalan birkaç eşyasını aldı.

“EVİMİN HALİNİ BİLMİYORUM”

Vurulan binada yaşayan Natalia, hücum sırasında meskeninde olmadığını, öteki bir yerde sığınakta bulunduğunu belirtti. Meskeninin halini görür görmez gözyaşlarına boğulan Natalia, “Bu binanın 9. katında yaşıyorum. Konutumun halini bilmiyorum. Buradan gördüğüm kadarıyla her şey kırılmış gözüküyor. Tahminen geriye bir şey kalmıştır lakin bilemiyorum.” dedi.

“İKİ KİŞİ HAYATTAN KOPARILDI”

Akın bölgesinde konuşan Ukrayna Milletvekili Oleksii Honcharenko, Rusya-Ukrayna savaşı başlamadan evvel bu apartmanda yaklaşık 300 kişinin yaşadığını tabir etti.

Savaş niçiniyle apartman sakinlerinin birçoğunun Kiev’den ayrıldığını lisana getiren Honcharenko, “Sadece iki kişi hayatını kaybetti lakin bu yalnızca iki insan değil, iki kişi hayattan koparıldı.” dedi.

“21. YÜZYILDA GERÇEK BİR SOYKIRIM”

Akına uğrayan apartmanın bulunduğu bölgenin sivillere ilişkin olduğuna ve askeri gaye olmadığına dikkati çeken Honcharenko, “Bu Putin’in Kiev’e, Ukrayna’ya, insanlarımıza karşı terörüdür. Harkiv, Mariupol’da yaptığı üzere artık de Kiev’de yapıyor. Bu Avrupa’nın ortasında 21. yüzyılda gerçek bir soykırımdır.” diye konuştu.

Honcharenko, memleketler arası toplumdan hava alanının kapatılması için Ukrayna‘ya yardım etmeleri daveti yaptı.

FABRİKAYA ATAK DÜZENLENDİ

Rus birlikleri, beraberinde Kiev’deki Antonov fabrikasına da akın düzenledi. Öte yandan, Sumi eyaletine bağlı Ahtirka kentinin de gece ağır hava saldırısı altında kaldığı bildirildi.

Ahtirka Valisi Pavel Kuzmenko, Facebook hesabından paylaştığı manzarada, “Gece müstakil konutların bulunduğu bölge havadan bombalandı. Şu an en az 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Gerimde hala meskenler yanıyor.” sözünü kullandı.